Centrom Bačke Palanke šetale su vile, princeze, bubamare, superheroji…

0
2125

BAČKA PALANKA: U okviru manifestacije „Noć muzeja“ danas je u centru Bačke Palanke, ispred zgrade Opštine održan dečiji maskenbal u organizaciji Kulturnog centra i udruženja „Roditelj“.


Od bubamara, cvetova i princeza iz bajke centar grada krasili su i superheroji, pećinski ljudi, ali ponajviše dečiji osmesi.

Nakon što su se okupili, deca su uz svoju pratnju krenuli u defile centrom grada, da bi se vratili ispred Opštine i u društvu animatora uživali u zabavnom programu.

„Kulturni centar Bačka Palanka već devetu godinu učestvuje na ovoj manifestaciji. Ove godine napravili smo raznolik program za sve uzraste. U Uskoj ulici postavljena je izložba fotografija „Latinska Amerika u objektivu Marka Milivojevića“ i „Žene koje su uticale na razvoj Bačke Palanke“. U Gradskom bioskopu održana je izložba ručno rađenih lutaka „Lutke-raj“, kao i predstava dece iz PU „Mladost“, rekao je direktor Kulturnog centra u Bačkoj Palanci, Marko Knežić.

Ove godine, Kulturni centra nije mogao na svojoj stalnoj lokaciji, u dvorištu Muzeja, da organizuje ovu manifestaciju zbog radova koji se tamo izvode, ali je svojim programom ipak ušao među četiri najbolja u Srbiji.

„Mi imamo iskustva već u organizovanju „Noći muzeja“, imamo iskustva u organizovanju drugih manifestacija, i iz godine u godinu se trudimo da uvodimo nešto novo i da program bude raznolik i privlačan za sve uzraste“, kaže Marko Knežić.

Od 21 čas u Gradskom bioskopu publiku očekuje Veče poezije, muzike i glume – Narodni orkestar „Gajde“, Književni klub „Dis“, Klub klasične gitare „Akord“, Kulturni klub „Zvono“.

U Narodnoj biblioteci „Veljko Petrović“ takođe od 21 čas otvara se izložba iz fonda Zavičajnog odeljenja (autori Dragana Petrić, viši diplomirani bibliotekar i MA istorije Nikola Milivojević ) – „Prve bačkopalanačke štamparije“, a od 22.00 do 01.00 biće besplatan upis u biblioteku.

The specified slider is trashed.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here