Njena bolest je ujedinila Srbiju

Teodora Vranješević (10) izborila se sa teškim oboljenjem

738

Posle 14 meseci životne borbe u Univerzitetskoj klinici u Frankfurtu, maloj Teodori Vranješević (10) presađena je koštana srž.


Posle 14 meseci životne borbe u Univerzitetskoj klinici u Frankfurtu, mala Teodora Vranješević (10) izborila se sa teškom bolešću i sa roditeljima se vratila u svoj rodni Kragujevac! Devojčica, za čije lečenje je pre oko godinu dana ustala cela Srbija da pomogne donacijama, u četvrtak je proslavila prvi rođendan novog života. Tačno pre godinu dana na Klinici u Nemačkoj transplantirana joj je koštana srž. Posle teških trenutaka, lečenja, operacije, terapija, Teodora je konačno nasmejana, srećna, sa porodicom, drugarima.

– Dragi naši prijatelji, konačno smo dočekali dan da se u punom sastavu i srećni vratimo u naš Kragujevac posle 14 meseci Teodorine borbe u Frankfurtu – podelio je u četvrtak Teodorin otac Bogdan na društvenim mrežama vest i prosledio svima koji su ovu porodicu bodrili tokom prethodne teške godine. – Teica je pobedila!!! Želimo da vam se još jednom zahvalimo na podršci, jer bez vaše pomoći danas ne bismo uživali u ovom trenutku!

[wonderplugin_slider id=22]

 

Po njegovim rečima, Teodora je sada dobro, ali i dalje mora da ide na kontrole, na svake dve nedelje u Beogradu i periodične u Frankfurtu, sve do 2022. godine.

– U septembru, kada će napuniti 11 godina, Teodora polazi u peti razred, može da se bavi sportom, da bude sa drugarima, da živi kao i druga deca – ponosan je otac. – Četvrti razred je završila sa svim peticama uz veliku pomoć učiteljice Gorice Dimitrijević, koja joj je nesebično časove držala svakog dana preko interneta.

Godišnjicu novog života, Teodora je proslavila sa školskim drugarima i učiteljicom iz OŠ „Svetozar Marković“, u kragujevačkom klubu, koji je, kada je Teodori otkrivena bolest, bio „krizni štab“, mesto okupljanja i organizovanja humanitarne akcije za prikupljanje novca za operaciju.

Pomogla Srbija

Kada je pre godinu i po devojčici ustanovljeno da boluje od akutne mijeloidne leukemije, nada za spas bila je Univerzitetska klinika u Frankfurtu i transplantacija koštane srži, za koju je trebalo prikupiti 350.000 evra. Njena bolest tada je celu Srbiju digla na noge i u rekordnom roku, za samo pet dana, sakupljen je novac, a devojčica je otišla na lečenje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here