Božić po gregorijanskom kalendaru

680

Hrišćanski vernici koji poštuju novi Gregorijanski kalendar slave danas Božić, a beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar je tim povodom poželeo da 2019. godina bude godina rađanja mira, godina mirnih odnosa, u kojoj će vladati mir u čitavom svetu, u čitavom svemiru.


Hočevar je u Božićnoj poslanici naveo da poruka mira dobija značajnu ulogu upravo zbog stanja današnjeg sveta i zbog izazova koji sve snažno dotiču.

„Ne može nam pobeći iz razmišljanja bolno pitanje da li ima smisla slaviti Božić ako se oko nas toliko toga ruga miru i toliko ima onih koji raspaljuju vatru nerazumevanja“, navodi Hočevar.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Istakao je da je Božić dan kada se u ljudima rađaju nove spoznaje, novi uvidi, odnosi, celovitije učenje, nova dela, novi nacrti života i rada.

Poželeo je svima srećan i blagoslovljen Božić, uz poruku da Onaj koji jedini zaista dolazi u sve dubine našeg ličnog i društvenog bića, ispuni sve blagoslovom, srećom i mirom.

Beogradski nadpiskup je ujedno čestitao Božić i patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju i svim vernicima koji poštuju Julijanski kalendar, prema kojem se dan Hristovog rođenja proslavlja 7. januara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here