Registarske tablice izdate pre devet godina ne moraju da se menjaju

0
1101

Registarske tablice koje su izdate pre devet godina ipak neće morati da se menjaju od 1. januara, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.


Kako je saopštio MUP, u skladu sa izmenama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, koje je potpisao ministar, registarske tablice se neće menjati nakon pomenutog roka, kako je to do sada bilo propisano i što je trebalo da počne da se primenjuje od 1. januara 2020. godine.

Registarske tablice moraće da se menjaju samo ukoliko usled dotrajalosti ili oštećenja postanu neupotrebljive, kao i u slučajevima kada vozilo bude registrovano u drugom registarskom području, kad se izgube, ukradu ili budu uništene.

[wonderplugin_slider id=26]

Od danas će se izdavati i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti, a vlasnici vozila kojima su dozvole izdate pre 1. januara 2020. godine, u kojima je upisan rok važenja, nakon isteka tog roka mogu ih zameniti za nove saobraćajne dozvole koje su trajne.

MUP vlasnicima vozila savetuje da, radi nesmetanog korišćenja vozila u inostranstvu, nakon isteka važenja saobraćajne dozvole istu zamene.

[wonderplugin_slider id=67]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here