Bačkopalančani uputili poruku Đukanoviću

8340
Foto: Facebook

BAČKA PALANKA: Na današnjem okupljanju u Hramu rođenja Svetog Jovana Krstitelja povodom proslave Badnjeg dana, bačkopalančani su ispisali transparent sa porukom crnogorskom predsedniku, Mili Đukanoviću.


„U Crnoj Gori pravoslavne sveće nikad Milo ugasiti nećeš“, glasi poruka ispisana ćirilicom, osim imena predsednika Crne Gore koje je napisano latinicom.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Širom Crne Gore građani su prethodnih dana protestvovali zbog donošenja spornog zakona o slobodi veroispovesti, koji je, uprkos negodovanju velikog broja građana, Milo Đukanović potpisao.

Zakonom je predviđeno da su državna svojina verski objekti i zemljište koje koriste verske zajednice na teritoriji Crne Gore koji su izgrađeni, odnosno pribavljeni iz javnih prihoda države ili su bili u državnoj svojini do 1. decembra 1918. godine, a za koje nema dokaza o pravu svojine verskih zajednica.

Pogledaj: Milo Đukanović potpisao sporni Zakon o slobodi veroispovesti uprkos protestima

Precizirano je da će se u pogledu postojanja dokaza o činjenicama primenjivati dokazna sredstva i pravila dokazivanja u skladu sa Zakonom o upravnom postupku i supsidijarno Zakonom o parničnom postupku.

Pogledaj: Blokade puteva i sukobi u Crnoj Gori, četiri policajca povređena

[wonderplugin_slider id=26]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here