Glas građana: Posle ove „Odiseje“ i najzdraviji čovek bi oboleo

Prema poslednjim izveštajima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, za oko 85.000 osoba se sumnja da su obolele od virusa gripa. Grip je u Srbiji odneo i nekoliko života, a i škole su morale na prinudni raspust.

Našoj redakciji je bio interesantan jedan komentar na socijalnim mrežama građanina Bačke Palanke koji je govori kakvu je „Odiseju“ proživeo u svom putu ka ozdravljenju. Prenosimo komentar u celosti.


Za vikend sam „zaradio“ grip. Temperatura, groznica, slabost, bolovi kojekuda, i… sve što uz grip već ide.

Juče prepodne odem do Doma zdravlja na pregled. Sestra me samo pogleda i kaže: „U prvoj smeni vas niko neće primiti na pregled zbog gripa, gužva je. Dođite u 13h.“

U 13h dođem, druga sestra me samo pogleda i kaže: „Gužva je, dođite u drugu ambulantu (sasvim drugi deo grada) u 17h“. Odem tamo i čekam na pregled dva sata… Zakažu mi vađenje krvi danas u 7h.

Došao sam, oko 200 ljudi čeka na red, polovina kašlje i kuka. Čekaću satima.

Onda oko podne treba da preuzmem rezultate pa opet u 17h da idem na pregled da ih lekar pregleda.

Kakav je uopšte smisao bolovanja kada vas kad ste najbolesniji i najslabiji i kad vam je najvažnija izolacija i mirovanje nateraju da satima u dva dana šest puta odlazite na višesatne boravke među bolesne ljude? Podrazumevaju se problemi sa parkingom i dosta šetnje.

Posle ove „Odiseje“ i najzdraviji čovek bi oboleo.


Kakva su vaša iskustva o zdravstvenom sistemu?

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here