Ispovest devojčice iz Paraga koju je silovao brat

Devojčica je trenutno u Sigurnoj kući u Novom Sadu, a njen brat je završio u pritvoru.

2215
Foto: Pixabay

Ova priča mogla bi dobiti neočekivani obrt nakon iskaza majke koja sumnja u optužbe. Prema njenim rečima, A. je uvek bila agresivnija od svog brata Jove.


Moj rođeni brat Jova (20) me je silovao punih šest godina, od moje 10. godine, otprilike jednom mesečno. Prvo bi me išamarao, pa bi legao preko mene, a onda bi mi zapretio da nikom ne pričam o tome. Molim vas, ne vraćajte me u tu kuću – zavapila je policajcima A. Dž. (16) iz sela Parage kod Bačke Palanke.

Nesrećna devojčica je trenutno u Sigurnoj kući u Novom Sadu, a njen brat je završio u pritvoru.

Jezivi incest je prošle nedelje policiji prijavila Tereza N. (48), majka zlostavljane A. Dž. Devojčica je odmah izvedena iz škole i otišla na razgovor sa psihologom i policajcima.

– Jova je prvi put navalio na mene kad sam imala 10 godina. A onda tako narednih šest godina. Nisam odmah smela da kažem majci jer mi je Jova pretio i tukao me je. Jednom sam se požalila svojoj starijoj sestri, koja je sad udata, ali ona mi je rekla da je Jova i nju dirao i da se udala samo da pobegne od njega – rekla je, između ostalog, A. Dž.

Starija sestra A. Dž. je demantovala da je Jova i nju silovao.
– Ja ne znam šta je moja sestra pričala, ali mene Jova nikad nije dirao. Nisam se ja udala zbog toga da bih pobegla od njega, nego sam imala već 16 godina. Šta imam više da tražim kod mame, moram imati muža – rekla je ona.

Na drugoj strani, njena majka još ne može da veruje da je njen sin silovao svoju rođenu sestru.

– Mi smo nedavno slavili Svetu Petku i ona je popila. Pila je ceo dan, i kod kuće i u komšiluku. Te večeri mi je rekla da ju je Jova silovao. Pao mi je mrak na oči. Nisam mogla da verujem šta priča. Ali ona se drala, vikala da je to istina. Rekla mi je i da ako ga ne budemo mi prijavili, sve će ispričati u školi – priča Tereza.

– Nekoliko dana kasnije rekla mi je da joj kasni menstruacija i da je sigurno zatrudnela. Šta sam ja mogla kao majka nego da odem i da prijavim sina – dodaje.

Ona kaže da više ne zna kome da veruje.

– Oboje su mi deca i kome da verujem? Ja ne želim da mislim da je sve to istina! Jova je dobar, vredan, odlazio je u susedno Ratkovo biciklom da radi. Ne bude ga nekoliko dana, pa dođe da nam donese novac i da prespava – kaže Tereza i dodaje da je za razliku od njega njegova kćerka uvek bila agresivna.

– Pila je tablete za smirenje, ako ih nađe na smetlištu, pila je i alkohol, lutala je noću po selu… Terala je mlađeg brata da joj sisa sisu, pa ga je jednom ubila od batina kada nije hteo. Skidala se i šetala gola svuda po dvorištu i kući. Izbaci sise, obuče kratku suknju bez gaća. Jova ju je uvek opominjao i kritikovao – kaže jadna žena.

Ona priča i da ih je devojčica sve maltretirala, ali da može slobodno da se vrati kući, čak i ako se utvrdi da laže.

Inače, otac A. Dž. je već pet meseci u zatvoru zbog krađe gvožđa. Za ceo slučaj je saznao od žene, koja ga je juče posetila u zatvoru.

– A šta da kaže na to, ne može da veruje, kao ni ja – priča Tereza koja ima desetoro dece sa sadašnjim mužem i jedno dete iz prvog braka.

Jovini stric Mileta i strina Đurđinka, međutim, uvereni su da Jovo nikad ne bi silovao sestru.

– Ta mala je luda. Nije ni čudo što je tražila da ostane u Sigurnoj kući. Zna da je pogrešila, pa se sad plaši da se vrati kući, misli da ćemo je naći. Ako je Jova siluje već šest godina, nemoguće da do sad nije zatrudnela – priča Đurđinka.

Jova je u petak saslušan u Višem novosadskom tužilaštvu. Nije želeo da iznosi odbranu, samo je ćutao, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Pogledaj: Parage: Uhapšen zbog sumnje da je silovao maloletnu sestru

Kad je saznao da ga je sestra optužila za silovanje, Jova je, prema tvrdnjama njegove majke, hteo da se ubije.

– Čupao je kosu sa glave, udarao njome o zid, a onda je poleteo po uže da se obesi. Kune se u braću i sestre da to nije uradio – rekla je njegova majka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here