Od septembra popis objekata za koje nisu podnete poreske prijave

Održan sastanak sa angažovanim popisivačima

1447

BAČKA PALANKA: U četvrtak, 5. jula 2018. godine u maloj sali Skupštine opštine Bačka Palanka održan je sastanak na temu početka terenskog rada angažovanih popisivača u okviru programa „Reforma poreza na imovinu“.

Sastanku su prisustvovali 12 popisivača, predstavnici Radne grupe za izradu predloga „Aksionog plana za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu u opštini Bačka Palanka“ i šef Službe za upravljanje ljudskim resursima Opštinske uprave Opštine Bačka Palanka.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Angažovani popisivači, svi sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, od početka septembra, na čitavoj teritoriji opštine Bačka Palanka, počeće sa evidentiranjem objekata koji su predmet oporezivanja porezom na imovinu, a za koje nisu podnete poreske prijave u skladu sa Zakonom. Popisivači su angažovani na šest meseci, a cilj programa „Reforma poreza na imovinu“ je da se unaprede baze podataka o nekretninama i proširi obuhvat poreza na imovinu.

Navedena aktivnost finansira se u celosti kroz Projekat „Tehnička pomoć i finansijska podrška“ u okviru Programa „Opštinski ekonomski razvoj u Istočnoj Srbiji 2017 – 2021. – faza 2“, u skladu sa Grant ugovorom zaključenim između Međunarodne organizacije International Management Group – IGM, kao ugovaračkim telom, i Opštine Bačka Palanka, kao korisnikom sredstava. Sredstva su obezbeđena od strane Ambasade Švajcarske, Švajcarske agencije za razvoj i saradnju u Srbiji, a Projekat se realizuje kroz saradnju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstva finansija i SKGO.

Iz Opštinske uprave opštine Bačka Palanka pozivaju se građani opštine Bačka Palanka da saradnicima– popisivačima omoguće pristup imovini koja je predmet oporezivanja i da sa njima ostvare saradnju. Podsećaju i da je obaveza podnošenja poreske prijave zakonska obaveza koja može da se ispuni na šalterima lokalne poreske administracije svakog radnog dana u zgradi Opštine Bačka Palanka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here