Грађевински материјал за четири избегличке породице из општине Бачка Паланка

Саопштење Општине Бачка Паланка.

864

Четири избегличке породице из општине Бачка Паланка добили су грађевински материјал вредан два милиона динара за побољшање услова становања, кроз адаптацију или поправку породичних кућа.


Саопштење Општине Бачка Паланка поводом доделе грађевинског материјала: 

Уговоре им је уручио председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница, а средства за набавку грађевинског материјала су обезбеђена у сарадњи општине са Комесаријатом за избеглице. Уговоре су потписали Милутин Лазендић, Верица Бајић, Дејан Јанковић из Парага, и Слађана Кончар из Младенова.

Шушница је истакао да је на територији општине Бачка Паланка у сарадњи са Комесаријатом за избеглице у оквиру Регионалног стамбеног програма за избегла и расељена лица до сада обезбеђено 42 домаћинства, 23 пакета грађевинског материјала, осам монтажних кућа и 20 стамбених јединица.
– Поред данашњих уговора, вредних два милиона динара у току је додела три сеоска домаћинства са окућницом, вредна 1,7 милиона динара, три пакета грађевинског материјала до 800 хиљада динара. Уз то, додељена су три сеоска домаћинства у вредности од 1,7 милиона динара и три мала гранта до 250.000 динара за њихову адаптацију. Такође, додељена су и два пакета грађевинског материјала до 600 хиљада динара, као и осам пакета помоћи избеглим лицима која имају своју некретнину – рекао је Шушница.

Он је истакао да је општина Бачка Паланка заједно са Владом Републике Србије и Комесаријатом за избеглице посвећена решавању стамбеног питања избеглих лица.
– Усвојен је Локални акциони план за управљање миграцијама на територији општине Бачка Паланка. Процењено је да ће за период од 2024. до 2028. године бити потребно око 20,7 милиона динара за ове намене. Општина Бачка Паланка је спремна да учествује у суфинансирању пројеката дефинисаних Локалним акционим планом. Ми смо посвећени унапређењу квалитета живота становника наше општине – рекао је Шушница.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here