Panoniju samo set deli do finalnog turnira Pionirkog prvenstva Vojvodine

743

NOVI SAD: Odbojkašice Panonije su sinoć (13.03.), u Novom Sadu, odigrale 1. utakmicu četvrtfinala Pionirskog prvenstva Vojvodine protiv domaće ekipe Dunav Volley-a i tom prilikom zabeležile maksimalnu pobedu od 3:0 (22:25;20:25;23:25).

Iako rezultat govori o ubedljivoj pobedi Panonije, ekipa koju trenira proslavljeni reprezentativac Veljko Petković pružila je jak otpor Bačkopalančankama.

U prvom setu Dunav Voley je krenuo sa dobrom igrom i vodstvom do 10. poena. Tada su pionirke Panonije sustigle i prestigle domaće pionirke, tako da su zasluženo povele sa 1:0. Drugi set su palančanke krenule silovito i vodile čak 13:3. Usledio je obrt i neizvesnost do samog kraja seta. Ipak, Panonija je povela sa 2:0.

U trećem delu igre „drama“ je trajala do samog kraja. Kada je izgledalo da će Dunav smanjiti vodstvo Panonije na servis je stigla odbojkašica Panonije Ivana Budisavljević i totalno poremetila prijem i igru novosađanki za konačnih

Dunav Voley-Panonija 0:3

„Čestitatam mojim odbojkašicama na veoma važnoj i maximalnoj pobedi, ali ne i na igri, koja je bila prilično bleda. Dunav Volley je imao odličnu taktiku. zatvorili su našeg korektora Jovanu Zelenović, napali nas sa servisom i malo je falilo da bude iznenađenja. Imali smo dobar servis, blok, kao i raspolozenu Milicu Novaković i Anju Mandiċ na smeču, uz odličnu tehničarku Nevenu Kolbas.“ – nakon meča je izjavio trener Panonije, Stevan Nikolajević.

Sastav pionirki Panonije: Kolbas, Zelenović, Novaković, Mandić, Štrbac, Budisaljević,Vasić, Ivanović, Đukić, Bugarčić, Badanjac, Đurković.

Revanš meč sa ekipom Dunav Volley-a na programu je u nedelju (17.03.) od 16h, na SRC „Tikvara“, kada će mladim odbojkašicama Panonije biti dovoljno da osvoje jedan set kako bi se plasirale na finalni turnir Pionirskog prvenstva Vojvodine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here