Војвођански одбојкашки дерби припао Паланчанкама

Велико БРАВО за Панонке!

330

НОВИ САД – У 20. колу Прве лиге за одбојкашице у Малој сали „Спенса“ састале су се две најбоље екипе из покрајине. Овај дерби екипа бачкопаланачке „Паноније“ одиграла је сјајно и направила прави подвиг савладавши са 3:0 екипу „Новог Сада“ (23:25, 25:27,23:25).

Уочи ове утакмице домаће су биле на другом месту на табели које води у бараж за Суперлигу. Гошће су пре овог кола биле једанаесте на табели са малим изгледима за директан опстанак. Ако не напредују на табели, разиграваће за опстанак у Првој лиги Србије са другопласираном екипом Друге лиге „Север“.

Што се самог меча тиче, гошће су приметно мотивисаније ушле у меч и прве преузеле осетније вођство на сервис Киртићеве која је направила пет поена на свој сервис за предност у првом сету 9:4 за „Панонију“.

Игра домаћих касније се стаблизовала, гошће почињу да греше и убрзо се стиже до изједначења 15:15. Након тога у дужим разменама поена ипак се Паланчанке боље сналазе и остварују предност од 25:23 и 1:0 у сетовима.

Иако су подигле ниво игре у другом сету, Новосађанке су и другу деоницу меча одиграле врло промењиво. Смањиле су број грешака, али су и даље играле несигурно, резервисано.

И игра „Паноније“ варирала је,али су ипак на већу жељу и пожртвованост добиле и други сет са 27:25. Водиле су домаће са 15:11,23:20 и 25:24. Међутим, ни то им ипак није било довољно да освоје други сет.

Трећи сет је био копија другог. Након 11:6 за „Панонију“, „Нови Сад“ окреће резултат на 16:13, води са 21:17,23:20, али опет на крају губи и тај сет.

„Панонке“ су гризле свом снагом и имаће прилику да се у следећем колу победом над Ваљевом врате на 10. позицију која гарантује опстанак.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here