„Var tehnologija“ sudije Brdara srušila Bačku (VIDEO)

1398

BAČKA PALANKA: Još uvek je u fudbalskoj javnosti Srbije jedna od glavnih tema sramno suđenje sudijske četvorke predvođene Ilijom Brdarom u utakmici OFK Bačka – FK Rad.

Domaćinu je poništen pogodak, a način na koji je to učinjeno od strane sudije Brdara dugo će pamtiti akteri i navijači koji su bili na stadionu Slavko Maletin Vava, pogotovo oni koji su pristalice OFK Bačke, jer je ova odluka direktno uticala na rasplet kompletne prvenstvene trke za Bačkopalančane.

OFK Bačka je u drugom poluvremenu stigla do izjednačujućeg gola preko Nikole Radovića. Brdar je pokazao na centar. Igrači Bačke su se radovali važnom golu, nakon toga prešli na svoj deo svog terena. Rezultat na semaforu je zamenjen, spiker najavio izjednačenje. A onda sledi drama.

Usledio je pritisak gostujućih igrača na pomoćnog sudiju koji po njihovom mišljenju nije pokazao postojeću ofsajd poziciju. Stigao je u gužvu i Ilija Brdar i upotrebio var tehnologiju „Može mi se“ koja je dugo prisutna na srpskim stadionima. Skoro ceo minut nakon prvobitne sudijske odluke sudija Ilija Brdar je promenio odluku.

Domaćinu je gol poništen zbog navodne ofsajd pozicije, premda pomoćni sudija Dejan Petrović nije podigao zastavicu, a Brdar je pokazao rukom ka centru.

To je izazvalo bes domaće publike i fudbalera OFK Bačke.

Rad je do kraja uspeo da sačuva prednost i da pobegne iz zone ispadanja, a OFK Bačku u poslednja dva kola čega velika borba za opstanak u Super ligi.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here