Palanački pijačari traže uređeniji javni toalet

BAČKA PALANKA: Preko trideset prodavaca na Gradskoj pijaci u centru Bačke Palanke poptisalo je peticiju kojom od opštinskog Javnog komunalnog preduzeća „Komunalprojekt“, koje upravlja ovim objektom, traže da se obnovi javni toalet i da se neko bolje nego do sada brine o higijeni i redu.


Toalet je smešten u ćošku robnog dela pijace, a pijačari koji imaju tezge i prodavnice uz ovaj sanitarni čvor kažu da ga, osim pijačnih prodavaca (ima ih oko 150) koriste i mušterije, ali i taksisti, pa i drugi iz okoline. Vele da nema radnika koji stalno brine o toaletu, pa, posebno leti, širi se neprijatan miris po pijaci i dodaju da dnevno u proseku ovaj objekat koristi preko 300 ljudi.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Pijačari kažu da bi možda trebalo uvesti i naplatu ako ona nije obračunata u cenu zakupa tezgi i prodajnog prostora i lokala. Jedan od predloga je, ako komunalci neće to da rade, da raspišu tender, pa neka toalet održava i naplaćuje onaj ko hoće da se brine o hiigijeni

Bačka Palanka kao grad se preko 25.000 stanovnika osim ovog nema javni toalet, a na pijaci prodavci i potrošači koriste i toalete u nekoliko ugostiteljskih objekata. Ali, normalno ugostitelji kao uslov traže da se plati piće, a u obližnjoj autobuskoj stanici uređene toalete, kao i svuda u ovakvim objektima, mogu da koriste samo putnici sa plaćenom kartom.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here