Feniksovci na parketu sa pet selekcija proteklog vikenda

283

Kadeti 2003 su dočekali u hali Tikvara ekipu KK „Cubi“ iz Novog Sada. Posle izjednačenog početka meča i rezultata 7:7 gosti uspevaju da povećaju agresivnost u odbrani što dovodi do nesigurnosti igrača Feniksa u napadu. Gube lopte u serijama, dozvoljavaju ekipi Cubija lagane poene koji do poluvremena prave veliku prednost od 22:42. Tek u trećem periodu igrači Feniksa prestaju da prave greške i malo po malo uspevaju da smanjuju razliku i utakmicu uvode u neizvestan tok. Na pet minuta do kraja meča smanjuju razliku na tri poena prednosti 49:52 i imaju nekoliko napada da možda i preokrenu tok meča. U vijanju prednosti se potrošilo mnogo energije i kad nisu uspeli da preokrenu rezultat, posle ponovo nekoliko loših odluka u napadu, gosti vraćaju prednost na svoju stranu i pobeđuju rezultatom 54:77. Sledeću utakmicu ova ekipa igra u Apatinu.

Pioniri 2005 su gostovali u Ravnom Selu ekipi KK „Proleter“. Posle dobijene prošle utakmice u samoj završnici sa puno samopouzdanja su ušli u ovaj meč. Od samog početka je ekipa Feniksa preuzela vođstvo i do kraja četvrine su imali prednost od 22:14. I u drugom periodu su uspevali da kontrolišu igru i rezultat pa je na poluvremenu rezultat bio 42:26. U trećem periodu su igrači Feniksa sigurnom igrom kontrolisali rezultat, a u poslednjem delu ovog meča su ponovo zaigrali bolje i povećali razliku na maksimalnih 82:54. Sledeći vikend je ova selekcija slobodna.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Mlađi pioniri 2006-2007 su dočelali u hali Tikvara ekipu KK „Dunav“ iz Apatina. Od samog starta su zaigrali dobro i borbeno. To se videlo i na rezultatu koji se iz minuta u minut povećavao, pa je na kraju prvog dela bilo 20:5, a na poluvremenu 37:14. Iako je tokom cele utakmice trener Feniksa davao šansu svim igračima da igraju to se nije osetilo na rezultatu. Krajnji rezultat ovog meča je bio 62:27. Ova selekcija sledeći meč igra u Apatinu.

Mlađi pioniri 2008 su dočekali ekipu KK „Sivac“. Kao i njihovi stariji drugari od samog početka su nametnuli svoj ritam i agresivnom igrom poveli od samog početka velikom razlikom pa su na kraju prvog kvartala vodili sa 17:2. I u drugom periodu ova ekipa nastavlja sa dobrom igrom i povećava prednost na 28:9. U nastavku igraju dobro i uspevaju da povećaju razliku na konačnih 54:18. Ova ekipa sledeći meč igra Zrenjaninu.

Devojčice 2007 su gostovale u Vrbasu protiv istoimene ekipe. U svom drugom nastupu u takmičenju, iako su izgubile dosta ubedljivo, nije bilo toliko loše protiv jedne od boljih ekipa u ovoj konkurenciji. Po najviše što se igra u šarolikom sastavu gde su samo četiri devojčice noseće godište a ostale su mlađe. Ipak one pokazuju veliku želju da se kroz treninge ispravljaju grešeke. Sledeću utakmicu igraju kao domaćini u nedelju 27.10. sa početkom u 14 časova u sali SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ protiv ekipe KK „Spartak“.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here