Krivokapić najavio novi Zakon o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori

86
FOTO: PROFIMEDIA

PODGORICA: Nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić objavio je pobedu opozicije na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, navodeći da je opozicija osvojila 42 poslanička mandata, a sve ostale stranke 39.


On je rekao da je prvi cilj da se pruži ruka pomirenja, i najavio donošenje novog Zakona o slobodi veroispovesti, kao i dva nova zakona – o poreklu imovine i o lustraciji.

Uzvicima „Pobeda, pobeda“ u izbornom štabu koalicije „Za budućnost Crne Gore“ dočekan je nosilac liste Zdravko Krivokapić.

„Rezultati su sada takvi da 42 poslanika pripadaju opoziciji, a 39 svima ostalima. Naravno, to su tri velike koalicije koji su prirodni opozicionari i oni će da učine sve da Crna Gora bude bolja, kvalitetnija i da gradimo budućnost koju očekuju svi građani Crne Gore“, rekao je Krivokapić obraćajući se medijima.

On je kazao da je prvi cilj te koalicije da se priži „ruka pomirenja“, za koju je rekao da treba da bude osnov suživota u Crnoj Gori.

[rev_slider alias=“slider-3″][/rev_slider]

 

„Nudimo ono što je prirodno, da sve nacionalne stranke priđu pobedniku. Ne zbog toga što želimo da imamo bilo koga sa nama, nego ne možemo graditi Crnu Goru drugačije. Crna Gora je majka svih nas. Molim, kumim sve građane Crene Gore da ostanu kod kuće da ostanu kod kuće i ne nasedaju na provokaciju. Da proslavimo u svojim domovima, biće vremena za slavlje, pobeda se može slaviti dostojanstveno bez izlaska na ulice, bez bilo kakvih rekvizita“, istakao je Krivokapić.

On je rekao da nova vlast neće pokazivati revanšizam, ali da će svi koji su odgovorni za stanje u državi morati da snose odgovornost.

Najavio je donošenje socijalnih karata kako bi se smanjio jaz između bogatih i siromašnih u Crnoj Gori, kao i usvajanje novog Zakona o slobodi veroispovesti, ali i Zakona o poreklu imovine i Zakona o lustraciji.

„Preduslov svega, znam da će svi naši partneri prihvatiti da taj zakon mora da se povuče i da se napravi pravičniji koji će naći pravu meru između države i crkve, najbolji model koji odgovara tradicionalnim veroispovestima u Crnoj Gori“, rekao je Krivokapić.

Prema njegovim rečima, najbolje rešenje za Crnu Goru je ekspertska vlada sa ograničenim rokom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here