Dobitnik Oktobarske nagrade za 2020. godinu – Karate klub „Tikvara“

361

BAČKA PALANKA: Dobitnik Oktobarske nagrade u vidu plakete za 2020. godinu je i Karate klub „Tikvara“ iz Bačke Palanke.


Prva karate sekcija u Bačkoj Palanci počela je sa radom 1974. godine pod rukovodstvom profesora Jove Radoša.

Vremenom je sekcija prerasla u karate klub „Nopal“ koji se dve godine takmičio u Drugoj saveznoj ligi u vreme stare Jugoslavije. Godine 1992. klub je preimenovan u Akademiju borilačkih veština“ gde su pored karatea vežbala i džiu džicu i samoodbrana. Današnji naziv Karate klub „Tikvara“ nosi od 2000. godine.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

U svojoj dugogodišnjoj tradiciji bačkopalanački karate klub je imao dosta zapaženih rezultata kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Veliki broj uspešnih takmičara i reprezentativaca potekao je iz ovog kluba, a u Bačku Palanku su stizale medalje kako sa republičkih i pokrajinskih prvenstava, tako i sa balkanskih, evropskih i svetskih šampionata.

I danas je Karate klub „Tikvara“ jedan od vodećih klubova u našoj državi. Treninzi se odvijaju u jednoj od najsavremenijih sala za borilčke veštine u sklopu Sportske hale „Tikvara“.

Klub broji oko 100 vežbača podeljenih u pet uzrasnih kategorija. Trenutno u klubu ima angažovano pet trenera, od kojih je jedan selektor reprezentacije Srbije za kate, zatim ima tri reprezentativca u starijim uzrasnim kategorijama, kao i najbolja seniorska takmičarka u katama u Srbiji u poslednjih nekoliko godina.


Pogledaj: Dan opštine Bačka Palanka: Dodeljene Oktobarske nagrade (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here