Одбојкаши константно добри

499
Фото: Недељне новине

Још један успех младих спортиста Техничке школе „9. мај“ огледа се не само у њиховом ентузијазму и храбрости, већ и у реалним резултатима које постижу. Иако у школи не постоји спортска сала, то није омело професора Јовицу Тркуљу, ученике Војислава Николајевића (IV/3) и Марка Золњана (IV/1) да формирају школски, одбојкашки тим.


Професор Тркуља је преузео менторску позицију, док је Војислав Николајевић капитен. Школски тим у саставу: Огњен Гајић (I/3), Филип Вујовић (I/2), Милош Лукић (I/1), Лука Балаћ (I/2), Филип Золњан (I/1), Марко Гргић (III/5), Никола Бошков (IV/1), Марко Бошњак (IV/1), Марко Золњан (IV/1), Марко Кљајић (IV/1) и Војислав Николајевић (IV/3), учествовао је на Општинском такмичењу које је одржано 4. фебруара.

Том приликом су победили екипу Средње стручне школе „Др Радивој Увалић“ и екипу Гимназије „20. октобар“ и тако изборили пласман на Окружно такмичење које је одржано у Новом Саду 7. марта. На овом такмичењу је учествовало још пет екипа из и то из Врбаса, Бачког Петровца, Бечеја и Новог Сада (две). Ове, а и прошле године је тим Техничке школе „9. мај“ био трећи на Окружном такмичењу, што сведочи о константој упорности младих спортиста.

Иначе, Војислав Николајевић је активан одбојкаш сениорске екипе ОК „Нови Сад“, док је Марко Золњан у истом статусу у ОК „Партизан“ из Бача.

– На општинском такмичењу смо победили Гимназију „20. октобар“ и ССШ „Др Радивој Увалић“ и тако смо се пласирали на окружно такмичење већ шести пут за редом. Тамо смо освојили треће место, што сматрам великим успехом. У екипи, према проценама, поред Филипа Золњана истакли смо се Марко Золњан и ја. Ово ми је друга сезона да наступам за екипу ОК Нови Сад, која има велике изгледе да уђе у супер лигу, а јуниорска екипа се квалификовала на државно првенство. Желео бих да једног дана заиграм и у ОК Војводини – рекао је капитен Војислав Николајевић.

– Наступам за екипу Бача и ове сезоне се боримо да уђемо у прву А лигу. Поносан сам што сам се са школом пласирао на окружно такмичење и освојили треће место, било нам је лепо, дружили смо се. Сви чланови екипе су дали свој максимум, тако да је освајање трећег места заслужено – рекао је Марко Золњан.

Ментор екипе је био професор Јовица Тркуља који је након такмичења рекао:

– Већ шесту годину за редом одбојкашка екипа ТШ „9. мај“ осваја прво место на општинском такмичењу. Највише заслуга за успехе последњих година имају Војислав Николајевић и Марко Золњан, који су активни одбојкаши и доносе превагу у екипи. Резултати би били и бољи, да имамо услове и можемо неометано да се припремамо, да постоји сала у склопу школе, јер је то неопходно у зимском периоду. Зато је резултат који смо остварили успешан и пажње вредан. Да смо имали бар још два активна одбојкаша, резултат био би и бољи, јер су остале екипе имале по четири-пет, па и више одбојкаша који наступају за своје клубове – рекао је Тркуља.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here