Bođanski paori o svom trošku poravnali puteve do njiva

Akcija ravnanja atarskih puteva

390

Da su meštani sela Bođani i te kako složni, dokazuje još jedna volonterska akcija u nizu.


Dvadesetak poljoprivrednika je o sopstvenom trošku poravnalo oko 25 kilometara puta i tom prilikom potrošilo 200 litara goriva.

Foto: Dnevnik/I. Dumendžić

– Ovo je akcija koju sprovodimo već godinama, s tim što smo u početku nasipali rupe na atarskim putevima, a sada smo ih samo poravnavali – kaže za „Dnevnik” predsednik Saveta Mesne zajednice Bođani Ivica Dumendžić. – Žene iz Udruženja penzionera su nam izašle u susret i ispekle krofne, dok smo prvi put od lokalne samouprave dobili hranu i piće da se osvežimo nakon akcije.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

 

Ovde uzgajaju soju, kukuruz, suncokret ali seju i sirkovu metlu na dvadesetak jutara. Budući da u Bođanima nemaju klub poljoprivrednika, ili neko slično udruženje, od Opštine Bač ne mogu da dobiju novac za gorivo, međutim to meštane ne sputava u realizaciji planova i ideja.

Okupljanje i druženje je svima prijalo, naročito što zbog pandemije nisu u prilici da organizuju svoju letnju manifestaciju „Seoske igre”. Ipak, sloga meštana opet će biti na dobrom glasu 23. aprila kad u selu budu imali akciju dobrovoljnog davanja krvi, a po čemu prednjače u svojoj opštini.


Pogledaj: Đaci od danas ponovo u klupama

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here