Opštinski vatrogasni savez Bač na susretu vatrogasaca u Novom Sadu

Učestvovalo je oko 100 članova opštinskog vatrogasnog saveza Bač

206
Izvor: Opština Bač

Povodom primopredaje opreme, koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova doniralo Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Srbije, na Trgu slobode u Novom Sadu, održana je prezentacija istorijata razvoja Dobrovoljnih vatrogasnih društava, prikaz vežbi i predstavljena je nabavljena oprema.


Članovi opštinskog vatrogasnog saveza Bač su takođe prisustvovali ovoj smotri koja se organizuje po prvi put, a okupila je oko 200 vatrogasnih društava iz cele Srbije.

Predsednik DVD Bač Ivan Klecin je naglasio kako su ovakvi događaji od ključne važnosti za popularizaciju dobrovoljnog vatrogastva u Srbiji, te da upravo takva načela treba prenositi i na sve buduće generacije.

Izvor: Opština Bač

Upravo zato su se na manifestaciji u Novom Sadu osim seniora predstavila i deca članovi DVD Bač koji su prikazali rad na takozvanim brentačama, dok su seniori prezentovali rad na motornoj vatrogasnoj pumpi.

Oko 100 članova opštinskog vatrogasnog saveza Bač, među kojim su i članovi: DVD Bač, DVD Bačko Novo Selo, DVD Bođani i DVD Selenča su učestvovali na ovoj paradi vatrogasne opreme i vozila koja je tokom vikenda održana na Trgu u Novom Sadu.

Istorijat razvoja dobrovoljnog vatrogastva u Srbiji od 1852. do 2021. godine, predstavljen je postavkom vatrogasnih vozila, poređanih po starosti, od najstarijeg iz 1857. godine, pa do onog iz 2015. godine, uz prateću posadu u odelima iz tih perioda. Takođe predstavljena su vozila koja se koriste u operativnom sastavu DVD, a neka od tih vozila su donacija MUP-a.

MUP je inače donirao i 44 rashodovana vozila Dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Srbiji, dok je Grad Novi Sad obezbedio 57 kompleta uniformi za dobrovoljne vatrogasce, a opština Bač je finansirala popravku i sanaciju jednog kamiona iz voznog parka DVD Bač.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here