Protesti taksista od utorka i u NS, podržavaju zahteve beogradskih kolega

516

U utorak, 8. oktobra, u 13 časova će započeti protestne vožnje novosadskih taksista i planirano je da traju svakodnevno do ispunjenja zahteva koje su postavili beogradski taksi prevoznici.


Podsetimo, oni već pet dana blokiraju beogradske ulice i traže da država počne da primenjuje Zakon o prevozu putnika i zabrani rad nelegalnim taksistima.

Predsednik Ugovorene privredne taksi komore Vojvodine Radenko Vidaković je kazao za 021.rs da su tražili od policije da im omogući da protestna vožnja ide kroz Novi Sad bez zaustavljanja kako bi pravili što manje problema u saobraćaja.

Organizatori očekuju više stotina vozila u protestu, a učestvovaće udruženja Pan taksi, Crveni i Red taksi, MB taksi, Naš taksi, Maksi Novosađani, VIP taksi, Siti taksi, SOS taksi, Delta taksi i Taksi Vojvođanin.

Kako javlja Radio 021, predviđeno je da se svi okupe u 12.30 časova na okretnici na Mišeluku i da od 13 časova krenu u vožnju trasom Mosta slobode, Bulevara oslobođenja, Bulevara Jaše Tomića, Kisačke, Jovana Subotića, Šafarikove, Uspenske, Bulevara Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Stražilovske, Bulevara cara Lazara, Fruškogorske do Štranda.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Koliko će trajati vožnja zavisiće od brzine prolaska kroz gradske ulice, ali ne bi trebalo da bude zaustavljanja i maksimalno planirano vreme protesta je do 15 časova.

Vidaković za 021.rs navodi da taksisti traže poštovanje zakonskih propisa, odnosno da inspekcija, policija i druge državne službe rade svoj posao i spreče nelegalan prevoz kao što su linijski taksisti, agencije za prevoz, Car:Go, koji već postoji u Beogradu i samo je pitanje vremena kada će se nešto slično pojaviti u Novom Sadu i drugim sredinama.

Prema njegovim rečima, legalni taksisti ne samo da plaćaju sve poreze, nego su ispunili i mnogobrojne zakonske uslove kako bi radili, dok nelegalna konkurencija ništa od toga nema. Predsednik Ugovorene privredne taksi komore Vojvodine dodaje da taksisti nemaju ništa protiv toga da neko radi, ali da se moraju poštovati zakona, kao i da svi moraju da imaju iste uslove kako bi konkurencija bila normalna.

[wonderplugin_slider id=64]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here