Javni poziv za kupovinu stanova za izbegličke porodice i u Bačkoj Palanci

4133
Foto: Tanjug (Bojan Stekić)

Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru Srbije objavila je javni poziv za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova na području 16 opština, koji će biti namenjeni izbegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske, koje do danas nisu rešile stambeno pitanje.


Kupovina stanova je deo Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, navodi se u saopštenju.

Stanovi se kupuju na tržištu kroz postupak dostavljanja pismenih ponuda i izbora najboljih ponuđača i to u Somboru, Šapcu, Šidu, Paraćinu, Odžacima, Boru, Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Kikindi, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, Sremskim Karlovcima, Staroj Pazovi, Ubu, Novom Sadu i Beogradu.

Javni pozivi su u toku, a rok za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova u Beogradu je 26. avgust, u Novom Sadu 29. oktobar, dok je za preostale opštine rok 30. novembar ove godine.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja ispunjavaju uslove iz javnog poziva.

Javni pozivi su objavljeni na internet strani Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru, Republičke direkcije za imovinu, Komesarijata za izbeglice i migracije i internet stranicama opštine, odnosno grada, kao i jedinica lokalne samouprave koje se sa njima graniče.

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, čiji je cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima EU, koja je najveći donator, SAD, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here