Obnova fontane i behaton do spomenika u centru Čelareva

698

BAČKA PALANKA: Opštinsko Javno preduzeće „Standard” isprojektovalo je i angažovalo izvođače, a radove na poslovima uređenja centra Čelareva finansira lokalna samouprava.


Ovo naseljeno mesto sa 5.000 ljudi, inače posle Bačke Palanke drugo po brojnosti u opštini, posetio je i predsednik lokalne samouprave Branislav Šušnica i upoznao se tokom radova.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Reč je o parternom uređenju centra Čelareva i to postavljanje behatona od spomenika Zdravku Čelaru do fontane, postavljaju se nove kante za odlaganje otpada, a po drveću u obližnjem parku postavljene su table sa važnim ekološkim porukama. Uređeno je okolno šiblje i delovi parka koji je unikatan i predstavlja spomenik prirode, a koji je delom pretrpio oštećenja prilikom nedavnog velikog nevremena koje je pogodilo i ovo mesto.

U sklopu početih radova biće sređene prilazne staze, renoviraće se lepa fontana, a time će centar biti još lepši. U Udruženju građana „Čib – Čelarevo” kažu da su oni incijatori realizacije ove ideje uređenja, apeluju na sugrađane da se savesnije i odgovornije odnose prema ovdašnjoj životnoj sredini, kao što je poruka – „drvo posadi, ovaj park podmladi”. – Postavili smo drvene table sa ekološkim porukama i drvene kante za odlaganje otpada te uredili park kako bi uticali na podizanje ekološke svesti – kažu u Udruženju „Čib – Čelarevo”.

[wonderplugin_slider id=67]

 

– Niz ekoloških akcija koje smo imali tokom ovog i prethodnog meseca, imale su, pre svega, za cilj da prenesu meštanima jednu od poruka sa novopostavljenih tabli – „ne očekuj od prirode više nego što si ti njoj dao!”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here