Palanačka muzička škola planira i odsek solo pevanja

842

BAČKA PALANKA: Škola osnovnog muzičkog obrzovanja „Stevan Hristić” u Bačkoj Palanci ima dugu i uspešnu tradiciju, a njeni učenici decenijama na brojnim takmičenjima osvajaju vredna priznanja.


Ovde kažu da se ustanova izdvaja među drugim sličnim po razvijenim takmičarskim aktivnostima. Rukovodstvo škole planira da uskoro uvede i odsek solo pevanja.

– Prošlog meseca naši učenici su uspešno učestvovali su na ekipnom takmičenju iz solfeđa „Slavenski” koje je održano u novosadskoj školi „Josip Slavenski” – ponosno ističe direktorka Sandra Milutinović. – Prošle godine osvojili smo najviša mesta, a tradicija se nastavila. Učestvovale su dve naše ekipe. Prvu nagradu osvojila je ekipa koju je pripremala nastavnica Tatjana Madžialić. U njoj su bili učenici četvrtog razreda: Marko Segedi, Teodora Radovanov i Đorđe Veličkov. I druga naša ekipa u sastavu: Iskra Lalić, Željana Radošević, Vanja Knežević i Lena Garamheđi, takođe, osvojila je prvu nagradu. Ovu ekipu spremale su nastavnice Ljubica Ilić i Dragana Soldat.

Učenici ove škole krajem marta učestvovali su i na četvrtom Internacionalnom festivalu „Primavera” u Bijeljini.

[wonderplugin_slider id=95]

 

– Na to takmičenje otišla su dva naša učenika klavira, Ena Jovanov, učenica pripremnog razreda, koju je spremala Ivana Danilov, a Marko Rodić, učenik šestog razreda, u veoma jakoj konkurenciji, osvojio je drugu nagradu. Njega je pripremala nastavnica Dragana Knežević. U okviru škole krajem marta imali smo prvi koncert takmičara koji se spremaju ili su već bili na nekoj takmičarskoj manifestaciji. Za učenike koji ne idu na eksterna takmičenja po tradiciji organizujemo školsko takmičenje. Očekuje nas i interesantan koncert nastavnika, sa programom prilagođenim učenicima, a njima je i posvećen nastup nastavnika – kaže Sandra Milutinović.

Direktorka se nada da će škola dobiti saglasnost prosvetnog inspektora i resornog ministarstva da od septembra krene s radom odsek solo pevanja. Pravo upisa na ovaj otsek imaće učenici stariji od 13 godina, zbog formiranja glasa. Prijemni ispit bi bio održan 1. juna, a planovi će zavisiti od broja zainteresovanih.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here