Postignut dogovor o organizaciji smotri

Savez amatera opštine Bačka Palanka

1215

Od predsednika IO Saveza amatera opštine Bačka Palanka, Jovana Pantelića smo saznali više o sprovođenju zaključaka koje je predsedništvo te organizacije donelo na sednici od 17. aprila.


– Da Vas obavestim da sam jutros, 18. aprila, imao razgovor sa rukovodiocem Odeljenja za društvene delatnosti Miroslavom Šolaja i da je postignut dogovor da organizaciju opštinskih i zonskih smotri folklornog stvaralaštva dece i odraslih preuzme Kulturni centar Bačka Palanka u čemu će im maksimalnu pomoć pružiti Savez Amatera da to obave uspešno i da sve prođe u najboljem redu.

Ovim se SAOBP neće ugasiti već će nastaviti svoju aktivnost okupljanja udruženja koja se bave amaterskim stvaralaštvom, razmenom iskustava, organizacijom seminara, raznim edukacijama i obnoviće svoj projekat „Palanačka kulturna dvorišta“ koji je bio stavljen u stranu zbog nedostatka sredstava, na čemu će ozbiljnije još poraditi da ga unapredi, omasovi i predstavi lokalnoj zajednici.

Naše nastojanje da se zaustavi dalje urušavanje kulture u lokalnoj sredini ovim se nije zaustavilo i nadamo se, dalo je jednu novu dimenziju daljeg razvoja i napretka.

Iskreno se nadam da će KC i spoštovati ono što je do sada Savez ostvario, a odnosi se na obezbeđivanje prevoza društvima za dolazak na smotre, obezbeđenje deci užine i osvežavajućih napitaka jer provode ceo dan na smotri.

Najbitnija je činjenica da naša deca koja su vredno radila tokom proteklih meseci i uvežbavala koreografije, imati priliku da to prikažu lokalnoj zajednici na opštinskim smotrama, a oni koji budu najuspešniji plasiraće se na Zonsku smotru u Čelarevu, a potom na pokrajinu, republiku i u svemu će ih pratiti obezbeđen prevoz do mesta održavanja smotri i takmičenja što je i minimum za očuvanje ovog vrlo vrednog amaterskog delovanja.

Time i u budućnosti dajemo šansu našoj deci da iskažu svoje sklonosti, kroz amatersko delovanje u folklornim sekcijama, pevačkim grupama , recitalu, dramskoj sekciji, likovnom stvaralaštvu i pisanoj reči.

[wonderplugin_slider id=21]

 

U nastavku, Jovan Pantelić je pozvao članove SAOBP da svojim konstruktivnim delovanjem pomognu da se ovogodišnje smotre u organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka uspešno sprovedu na zadovoljstvo naše dece, kojima će se omogućiti da nastave sa svojim amaterskim delovanjem i takmičenjima u ovom segmentu društvenog rada.

Posebno se zahvalio na razumevanju Miroslavi Šolaja i njenoj pomoći da do ovog dogovora dođe.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here