Opština Bački Petrovac – na sahranama samo najuža rodbina

Nove mere Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Bački Petrovac

1399

BAČKI PETROVAC: Na novoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije u opštini Bački Petrovac, koja je održana juče (25.11.) donete su nove mere u borbi protiv širenja virusa covid-19.


Novom naredbom obavezno je nošenje maski u svim zatvorenim prostora i održavanje fizičke distance od minimalno 1,5 metar na otvorenom prostoru. Zabranjeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od 5 lica uz fizičku distancu od minimum 1,5 metar i uz odgovarajuće mere zaštite.

Radno vreme ugostiteljskih objekata, kafića, trgovinskih centara kao i objekata za priređivanje igara na sreću moguće je organizovati u periodu od 05:00 do 18:00 časova, dok je radno vreme trgovinskih i zanatskih objekata moguće organizovati u periodu od 05:00 do 21:00 čas.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

Rad javnih komunalnih preduzeća je pojačan u pogledu pranja i dezinfekcije u cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana opštine Bački Petrovac.

Na svim dečijim igralištima i teretanama na otvorenom naređeno je korišćenje zaštitnih maski i držanje distance od minimalno 2 metra.

Sve seoske slave, vašari i manifestacije su zabranjene. Takođe, autobuski prevoznici su dužni da koriste samo 50% kapaciteta vozila.

Predškolsku ustanovu u Bačkom Petrovcu mogu da pohađaju samo ona deca čija su oba roditelja zaposlena i u čijoj užoj porodici nema lica pozitivnih na covid-19.

Prilikom organizovanja sahrana prisutna može biti samo najuža rodbina, odnosno do 5 lica najduže dva sata pre sahrane.


Pogledaj: Krizni štab: Srednje i osnovne škole od petog do osmog razreda prelaze na onlajn nastavu

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here