Preduzetnici, turistički radnici, ugostitelji i frilenseri najavili protest za 2. decembar

1493
Foto: Canva

Udruženja preduzetnika, turističkih agencija, ugostitelja, frilensera, muzičara najavili su da će se 2. decembra okupiti na protestu ispred Ministarstva finansija kako bi ukazali na teško poslovanje privrede u vreme krize.


Privrednici Srbije već duže apeluju na dijalog sa resornim ministarstvima u vezi sa uslovima poslovanja malih domaćih privrednika u vreme krize i bez krize, a do danas im nije odgovoreno na mnogobrojne zahteve.

U isto vreme se promoviše „Bela knjiga“ i strane investicije koje država subvencioniše našim novcem simultano sprovodeći represiju nad malim domaćim preduzetnikom, ističe se u pozivu za protest.

 

Oni zahtevaju pomoć ugroženim sektorima koji godinama izdašno finansiraju javni sektor, pravedan model uvođenja frilensera i ostalih honoraraca u poreske tokove, promenu poreskog sistema na pravedniji i transparentniji način.

Preduzetnici traže i zaustavljanje „maltretiranja privrednika sistemom reketiranja preko inspekcija“, obustavu novih parafiskalnih nameta kao što je eko-taksa i jednaku primenu zakona za sve.U pozivu za protest, najavljen za 12 sati, učesnici se mole da poštuju epidemiološke mere i izričito se zabranjuje učešće političkih stranaka.

Procitaj više : Opština Bačka Palanka sa trocifrenim brojem novozaraženih

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here