Realizovana prva e-aukcija prodajom poslovne zgrade u Bačkom Petrovcu

197
Foto: Pixabay

BAČKI PETROVAC: Prva elektronska kupovina na javnoj prodaji, putem platforme „e-Aukcija“ uspešno je realizovana u petak 25. septembra, prodajom poslovne zgrade u Bačkom Petrovcu.


Zgrada je prodata po početnoj ceni od 3.185.294 dinara, iako je bila procenjena na 4.550.420 dinara, objavljeno je na sajtu e-aukcija.

Pored ove e aukcije, u proteklih desetak dana održana su još četiri pokušaja prodaje drvene „boks“ palete i to u dva navrata, ali ponudilaca nije bilo.

Nije bilo zainteresovanih ni za kupovinu dve porodične stambene zgrade u Zaječaru i Beočinu.

Početkom oktobra uslediće i elektronske prodaje drugih nepokretnosti poput stambenih zgrada, poljoprivrednih zemljišta, hladnjače, stanova… kao i pokretnih stvari, koje se u izvršnom postupku prodaju radi namirenja dugova.

Od 15. avgusta, kada je počela sa radom platforma „e-Aukcija“, na platformi je objavljeno više desetina ponuda za javnu prodaju u izvršnom postupku.

 

Na sajtu e-aukcije objavljeni su detalji i svih drugih pokretnih i nepokretnih stvari koje su ponuđene na prodaju u izvršnom postupku.

Početne cene poljoprivrednih zemljištima variraju od milion do više od 30 miliona dinara.

Platformi „e-Aukcija“, zainteresovani mogu da pristupe na adresi eaukcija.sud.rs.

Ona je uvedena izmenama Zakona o izvršenju i obezbeđenju, a od 1. septembra ona je, kako je ranije najavljeno, jedini način javne prodaje u izvršnom postupku.

Pravo da učestvuju u elektronskom nadmetanju imaju sva zainteresovana pravna i fizička lica uz kvalifikovani elektronski potpis koji je izdat od strane ovlašćenog sertifikovanog tela u skladu sa propisima.

Svi ponudioci su anonimni, pa tako ni oni, ni javni izvršitelji neće znati ko se krije iza identifikacionog broja, koji im sistem dodeljuje ukoliko se odluče da učestvuju u javnom nadmetanju.

Godišnja naknada za korišćenje aplikacije (članarina) iznosi 2.000 dinara i za taj iznos zainteresovani mogu godinu dana da učestvuju na svim elektronskim javnim nadmetanjima.


Pogledaj: Bački Petrovac među pet lokalnih samouprava u kojima su napravljeni razvojni planovi uz učešće građana

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here