Baraž za popunu Prve rukometne lige – sever: Slavija – Hercegovac 27:30 (12:17)

684
Ekipa Hercegovca koja je izborila plasman u viši rang foto: Dnevnik/J. Galić

Prvi put Gajdobrani će zaigrati u severnoj grupi Prve lige, a uspeh je ostvaren pošto su u doigravanju za viši rang, na neutralnom terenu u Futogu, pobedili novosadsku Slaviju.


Rukometaši Hercegovca ispisali su novu stranicu klupske istorije. Prvi put Gajdobrani će zaigrati u severnoj grupi Prve lige, a uspeh je ostvaren pošto su u doigravanju za viši rang, na neutralnom terenu u Futogu, pobedili novosadsku Slaviju. Tako su se rukometaši Hercegovca pridružili istoimenom fudbalskom i košarkaškom klubu, koji su, takođe, nedavno ostvarili plasmane u viši rang.

Ekipa Hercegovca, u čijem sastavu je bilo šest bivših reprezentativac i na „klupi“ još dva, po zvučnosti i kvalitetu imena vredna superligaškog društva, i pre utakmice važila je za favorita. Izabranici Dragana Sudžuma, stekao se utisak, da su igrali koliko im je bilo potrebno, bez viška poteza i trošenja, nigde nisu žurili, tako da ih je na kraju kvalitet doveo do pobede. Za pobedu Hercegovca od svega tri gola razlike zaslužna je i ekipa Slavije, koja se predstavila u lepom svetlu, noseći se hrabro i borbeno do samog kraja utakmice, gajeći nadu da, ipak, može da dođe do iznenađenja. Ono što je evidentno, Slavija je potvrdila da ima kvalitetnu ekipu vrednu da u nastupajućoj sezoni igra jednu od glavnih rola za plasman na prvo mesto u Drugoj ligi.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

Rukometaši Hercegovine sve vreme utakmice su bili u vođstvu, do šest golova razlike, Slavijaši se nisu predavali, čak su u finišu se primakli na dva-tri gola razlike, ali ni raspoloženi Aleksandar Kočić nije im pomogao da prirede iznenađenje. Među Gajdobranima izdvojio se Dobrivoje Marković, koji je još jednom pokazao da je rukomet tako jednostanvana igra kada ga igraju majstori. Kada je rukometni Mesi, kako reče jedan član uprave Gajdobrana, rešio da uvede Hercegovac u višu ligu, tog momenta više nije bilo dileme.

– Najpre bih se zahvalio momcima koji su bili prošlu sezonu i omogućili da dođemo do baraža, kao i onim koji su došli i pomogli u baražu. Ovo je veliki uspeh za Gajdobru. Ovo je novi podstrek da se, uz odlične uslove, krene ka gore, organizaciono i igrački, da skupimo što više dece u našoj školi. Dok se ne slože sve kockice potrebno je vreme. Potrebno je i da imamo dobre odnose i saradnju sa klubovima u okruženju, prvenstveno mislim sa Lavovima. Prva liga će sada da bude veliki izazov za sve nas, kvalitet je mnogo viši, mora i bolje i ozbiljnije da se trenira. Slede sastanci sa upravom, da se sumira godina iza nas i da vidimo s kojim sastavom i ambicijama ćemo da nastupimo – rekao je trener Hercegovca Dragan Sudžum.

Slavija – Hercegovac 27:30 (12:17)

FUTOG: SC Futog, bez prisustva publike, sudije: Tarajić i Andonovski (Jabuka), sedmerci:Slavija 2 (1), Hercegovac 3 (3), isključenja: Slavija 4, Hercegovac 2 minuta.

SLAVIJA: Vraneš (13 odbrana), Bijelac 1, Vučković, Petrović, Jovanović 1, Pribanović 1, Radić 1, Vraneš 2, Mačkić 2, Milutinović 7 (1), Jakovljević, Marić 3, Zatežić 1, Kočić 6, Ujić, Ćosić 2.

HERCEGOVAC: Abadžić (2 odbrane), Janjić 3, Marković 11 (3), Prodanović 4, Nadoveza 3, Radaković 1, Račić, Stojković 3, Kralj, Kozomora 3, Ratković, Milojević, Todorović, Samardžić, Soldo (6 odbrana), Bojanić 2.


Pogledaj: Stari grad vezao treći poraz za redom

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here