На пролеће конкурс за субвенционисање пољопривредника

378 милиона евра бесповратних средстава за пољопривреднике

Фото: Pixabay

Крајем фебруара очекује се расписавање првог Јавног позива из ИПАРД 3 програма Европске уније који ће бити намењен за изградњу објеката, складишта набавке опреме и набавку трактора.


Након успешно завршеног ИПАРД 2 програма и реализованих конкурса из овог новчаног фонда, усвојен је и нови ИПАРД 3 програм са 378 милиона евра бесповратних средстава за пољопривреднике.

У просторијама ЕУ Инфо Поинта у Новом Саду организована су Отворена врата где су представница Министарства пољопривреде Александра Бачевић и руководилац Групе за програмирање мера ИПАРД програма Слободан Живановић одговарали на питања пољопривредника о приликама које ИПАРД нуди, начину подношења предлога пројеката и тренутним отвореним позивима.

Руководилац Групе за програмирање мера ИПАРД, рекао је да су се раније сусретали са другим проблемима током успостављања система.

„Пробаћемо да усагласимо критеријуме селекције у свим мерама, дакле ако у мери 7 млади буду подржани са пет бодова толико ће бити подржани и у мери 1. Ми ћемо интензивно у наредна два, три месеца разговарати поново са колегама и другим представницима удружења и потрудићемо се да те критеријуме за цео ИПАРД програм успоставимо на још бољи начин“, истакао је Живановић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here