„Цикло Бач“ – манифестација која уз цикло туризам промовише и знаменитости Бачке

Трка почиње у недељу, 19. јуна

260
Фото: Туристичка организација општине Бач

БАЧ – Војводина може да се похвали богатом туристичком понудом у коју спада и „Цикло Бач“, који је јуче представљен у Туристичкој организацији Војводине, а биће одржан у недељу 19. јуна.


Природне лепоте и културно-историјске објекте у општини Бач имаће прилику да виде, како стари, тако и нови учесници манифестације „Цикло Бач“, а до сада је најмлађи имао четири, а најстарији 80 година.

Трка почиње у недељу, 19. јуна у десет сати и подељена је у две руте. То је прилика да општина Бач, која чува богату традицију народа са ових простора, поред верског и наутичког, промовише и цикло туризам.

„Прва рута износи 15. км, Бач – Мали Бач – Вајкса до језера Провала. Ту се заустављамо, правимо предах и подела награда је предвиђена. После тога најупорнији настављају даље још 25. км поред манастира Бођани и иде се бентом поред Дунава све до Бачког Новог Села где се завршава рута“, рекао је Дарко Војновић директор Туристичке организације Бач

Поред Бача, атракција су и нови садржаји, тачније туристички објекти у општини Стара Пазова, која хвата прикључак са, за сада најпосећенијим местима, као што су Нови Сад, Палић и Бања Врдник.

Добри резултати неће изостати, предвиђају у Туристичкој организацији Војводине, а то наговештава податак да је за прва четири месеца ове у односу на исти период прошле године број туриста већи за 83 посто.

„Сведоци смо да су никли нови туристички садржаји као што је Келтско село о којем сви причају, затим хотели и остали угоститељски објекти отварају своја врата и спремно дочекују сезону“, казала је Наташа Павловић директорка Туристичке организације Војводине.

У богатој понуди од чак 1200 манифестација годишње у Војводини, ближе нам се између осталих, панчевачки карневал, сомборски котлић и Еxит, који је без сумње дао ветар у леђа у развоју туризма.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here