Припремили победнички сач

Екипа из Нове Гајдобре учествовала на "Пекијади" у Оћевији

1642
Изовр: Недељне новине

Тринаесточлана екипа „САЧ ФЕСТ“ из Нове Гајдобре је прошле суботе учествовала на седмој међународној манифестацији „Пекијада“ у селу Оћевија општина Вареш у Федерацији БиХ.


Учествовало је 30 екипа из региона – Словеније, Хрватске, Србије и екипа из Чешке. Новогајдобрани су на овој манифестацији у припремању јела под сачем припремили најукусније јело које је на крају освојило прво место. Поред пехара, екипи из Нове Гајдобре је припала робна награда у виду сача.

– Било је то прелепо дружење са нашим пријатељима из Вареша који сваке године долазе на нашу манифестацију, каже Гојко Куљић из удружења „САЧ ФЕСТ“ и додаје:

– Наравно, ту су и остале екипе учеснице. Тамо је природа прелепа, једноставно речима се не може описати. Морате доћи и сами се уверити. Организатор манифестације је била Месна заједница Оћевија уз покровитељство Општине Вареш, а испред организатора је најагилнији био Бошко Андрић који је истакао да је ово лепа и позитивна прича и нагласио да је посебно дружење у пријатељској атмосфери међу члановима екипа учесница.

– Екипе учеснице су имале задатак да припреме што укусније јело под сачем од телетине, кромпира и зачина по жељи, рекао је Бошко Андрић из организационог одбора „Пекијаде 2023“.

Поред екипе из Нове Гајдобре, на „Пекијади 2023“ су учествовали и чланови „Гастро тима“ из Новог Сада који такође сваке године учествују на новогајдобранском „САЧ ФЕСТУ“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here