Свињокољ у центру села

Манифестација одржана у Обровцу

1019

ОБРОВАЦ – У суботу (05.02.) организован је „Свињокољ у центру села” испред кафане „Вожд“ у Обровцу. Пре тога овај простор колико-толико дотеран је и очишћен.


Све је личило на прави свињокољ, на рен су обешене две свињске полутке изазивајућу пажњу присутних, ту је био и казан за маст и обавезно припремљен роштиљ. Свињокољ су организовали и највише радили пре свих Радомир Пандуров, Радован Јурић и Гаги Кутањац. Маст је топио Милан Козомора, а чварке је правио Ђорђе Козомора.

Све присутне радом на свињокољу одушевио је месар Радомир Пандуров обучен у бело месарско одело. Знатижељни грађани који су пролазили пешке или аутомобилима посматрали су овај несвакидашњи догађај. Присутни учесници били су послужени као на сваком свињокољу: ракијом, вином и осталим пићем. Организатори овог догађаја послужили су све присутне роштиљем и печењем, кобасицама и печеном сланином.

Мора се истаћи да је један број присутних на овој приредби послужио део гостију својим домаћим куленима и кобасицама, при чему су се посебно истакли: Колар Душан – Душтин и Козомора Милан – Шпицо. На крају све присутне је почастила са питом кромпирушом и колачима супруга Миодрага – Гагија Кутањца. Постигнут је договор да се сваке године организује ова манифестација.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here