Центар Бачке Паланке и даље чека реконструкцију

Партерно уређење центра Бачке Паланке је честа тема по кулоарима многих Бачкопаланчана.

Партерно уређење центра Бачке Паланке је честа тема по кулоарима многих Бачкопаланчана. И док су многи општински центри по Србији у минулој деценији уредили своја језгра града, Бачка Паланка није. Да ли је у питању недостатак средстава у буџету или нешто друго?

Како би ову тему покушали да актуелизујемо, одлучили смо да се подсетимо да је још 2013. године на предновогодишњој седници Скупштине општине Бачка Паланка представљено идејно решење уређена Уске улице који су израдили архитекте тадашње Дирекције за изградњу Лана Вујићић и Раша Карановић.


– На средини Уске улице би било шеталиште, као некадашњи Корзо. Са стране би требало да се налазе дрвореди, а између њих би био остављен простор за кафиће, бутике… Иначе, до осамдесетих овде су и постојали дрвореди, који су тада извађени. Сада би било посађено велико саксијско дрвеће – речено је на презентацији пројекта.

Идејно решенје уређенја Уске улице у Бачкој Паланци из 2013. године.

За његову реализацију, како је писао тадашњи локални лист „Бачкопаланачки недељник“, била је неопходна донаторска подршка успешних предузећа из Бачке Паланке. У плану је било и да се саграде три бине, фонтана и мали амфитеатар. Представници Националне службе за запошљавање казали су да ће та служба бити партнер општине на пројекту, те да им је намера да преко програма јавних радова ангажују незапослене молере, фасадере, електричаре.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here