Дејана Бачко открила како је протекао порођај и да ли је тешка улога мајке

У овом разговору Дејана је истакла колико је важна подршка партнера и породице, али и да ли је она имала страх од нове улоге

Фото: devojka_sa_krilima/Instagram

Дејана Бачко, сликарка, шампионка у паратеквондоу, која се бави и стреличарством сада је сусрела и са најдивнијим занимањем, преузела је на себе улогу мајке. Људи је знају као „Девојку са крилима“.


Крајем фебруара ове године, Дејана је царским резом на свет донела девојчицу Лару. Судећи по објавама на Инстаграму, Дејана и њен партнер одлично су се снашли у улози родитеља.

Свакодневно објављују како изгледа пресвлачење, чешљање и храњење бебе и морамо нагласити да њена воља и храброст заслужују дубок наклон и дивљење.

Дејана и Марко за „Espreso“ су поделили како је протекла трудноћа, припрема за порођај и Ларин долазак на овај свет.

У овом разговору Дејана је истакла колико је важна подршка партнера и породице, али и да ли је она имала страх од нове улоге.

Како је изгледао цео ток трудноће, да ли си је бојала да можда нешто неће испасти како треба?

Трудноћа је протекла заиста сјајно и презахвална сам на томе. Нормални страхови увек постоје али смо од првог дана пратили правилно трудноћу. Током трудноће смо уз додатне мере опрезности пропутовали 5-6 дрзава где сам Често прелазила по 20.000 корака дневно. Била сам активна као и до сада, уз мало веће паузе када су ми се тражиле. Све до деветог месеца нисам осећала да ми је тешко, или као да ми стомак почиње већ мало више сметати. Крајем трудноће ми је Марко доста помагао око свакодневних обавеза и на крају је све испало супер.

Како је околина реаговала, твоја породица?

Били су врло срећни. Прво смо информације након пар недеља поделили управо са породицом, а након пар недеља и са осталима. Не зато што смо желели нешто држати у тајности већ зато што смо желели да се уверимо да ће првих пар месеци трудноће проћи како треба.

Шта је најважније да знају девојке које имају било који недостатак и због тога се боје да постану мајке? Како их охрабрити да се одлуче на тај корак?

Ја сам та која је имала пуно страхова али сам одлучила да их савладам. Мислим да је постати мајка један од најлепших осећаја које жена може да доживи. Марко и ја све ситуације решавамо заједно и проналазимо начине који су најпрактичнији и најзгоднији за све. Ја би охрабрила све жене, које пре свега имају ту жељу, вољу, осећај спремности, али исто тако и праву подршку и љубав да се определе на тај корак.

Колико је важна подршка партнера?

Као сто сам поменула, подршка партнера ми јако значи.

Како је протекао порођај, како је изгледао твој први сусрет са бебом?

Породила сам се царским резом јер је у том тренутку то било мање ризично и за мене и за бебу. Чим сам се пробудила, убрзо сам видела и први пут Лару и била сам пресрећна. Нисам могла да верујем да сам носила у себи тако једно лепо, слатко, мало бице.

Колико су вам се дани променили и да ли је могуће да си се већ вратила свим пословним обавезама?

Дани су нам се променили у смислу да нисмо у тој мери активни већ смо више фокусирани, до скоро мом опоравку и наравно највише беби. Нисам се вратила дневним активностима попут сликарства и спорта иако сам активна у бизнису који радим заједно са Марком. Водимо рачуна о нашим клијентима али већину тих ствари обављамо од куце, онлине. Ових пар месеци узимам само за себе и за своју породицу. Оно што једва чекам јесте да Лара мало порасте и да видим како ће ствари изгледати у будуцности.

Подсетимо, Дејана иако има хендикеп у потпуности нормално обавља све свакодневне обавезе, а са својим пратиоцима неретко дели како слика, путује, тренира.

С обзиром да је рођена без руку, она је научила како да искористи своје тело на другачији начин у односу на остале, па тако на пример четкицу за сликање држи прстима на ногама.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here