Две прве награде за децу из бачкопаланачке општине на Међународном фестивалу патриотске песме

Честитамо!

610
Извор: Приватна архива

На Међународном фестивалу патриотске песме, који се ове године одржао у Астрахану (Русија) у онлајн формату, учесници из Челарева и Бачке Паланке освојили су два прва места. 


Ања Илеш, ученица Економске школе освојила је 1. место и Гран при пехар у категорији „Народна песма, соло“, а браћа Стојаковић – Момчило, Радомир и Лазар, ученици ОШ „Вук Караџић“, освојили су 1. место у категорији „Народна песма – мала форма“ за учеснике од 8 до 16 година. Ања је певала песме „Густа ми магла паднала“ и „Сини јарко сунце са Косова“, а браћа Стојаковић си извели „Марш на Дрину“ (хармоника, тапан, гитара).

XXV Међународни конкурс-фестивал „Нам этот мир завещано беречь“ Астрахан (Русија), одржан је и ове године по 25. пут у онлајн формату од 28.2. – 27.3.2022.
Ове год Конкурс је посвећен 350-годишњици од рођења Петра I, великог руског императора.

Наставница руског језика Љубица Милићевић која је деци била ментор, каже да је била велика част и ове године учествовати на фестивалу.

„Ово нису просто награде, ово је велико признање и част учествовати на оваквом Фестивалу патриотске песме. Певати о својој Домовини, о миру, о дружењу, показати национално богатство своје (наше) земље, показати љубав према песми, према Домовини је нешто посебно“, рекла је Љубица за БАП ВЕСТИ.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here