Kreativni maturanti palanačke Tehničke škole

1056

Svi koji razmišljaju o upisu u Tehničku školu „9. maj“ u Bačkoj Palanci, mogu posetiti sajt škole i krenuti u virtualni obilazak učionica, kabineta i ostalih prostorija školske zgrade.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

Najzaslužniji za kreiranje ove ture su dvojica maturanta, Arsenije Knežević i Samuel Kolar, budući administratori računarskih mreža. Kako nam je rekla profesorka informacionih tehnologija Svetlana Erceg, jedan od mentora ovog projekta, ovi vredni učenici su uložili dosta truda i vremena kako bi svim zainteresovanim omogućili ovakav obilazak škole „9. maj“.

Sama ideja za onlajn turu nastala je kada je jedan od profesora u školi, Aleksandar Zelenović, testirao igricu koju su ranije napravili Arsenije i Samuel, a koja se odigrava upravo u prostorijama škole. Kako su Zelenović i Erceg u timu za marketing ove bačkopalanačke srednje škole, došli su na ideju da zamole učenike da igricu preurede i tako naprave virtuelnu turu. Đaci su ideju podržali, iako su i sami imali brojne obaveze oko nastave i pripreme maturskog ispita.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

– Mi smo ih zamolili da predstave realno prostor škole, da izgleda realno, onako kako jeste okruženje u školi – kaže profesorka Erceg. – Snimili su video tako da što se učenik kretao kroz našu školu i snimao, na kraju su oni zajedno montirali i editovali taj kratak film.

Profesorka dodaje da se na ovaj način škola promoviše pred upis novih đaka, s obzirom na to da usled vanrednog stanja nisu bili u mogućnosti da organizuju Dan otvorenih vrata, koji se inače održava svake godine. Na ovaj način su omogućili svim budućim učenicima i njihovim roditeljima da pogledaju kako izgleda unutrašnjost škole.


Pričitaj i:

Bačka Palanka: Završena obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“


Doprinos kratkoj turi dala je i profesorka srpskog jezika i razredni starešina dvojice vrednih đaka, Mirjana Božajković. Ona je lektorisala tekst koji prati obilazak, tako da je projekat i zajednički trud učenika i profesora. Profesorka Erceg ističe da se ova tura još može dorađivati, kroz obilazak dvorišta škole i objekta za praksu. To će možda uspeti da urade Samuel i Arsenije kada završe obaveze oko predstojeće mature, ili će njihov rad nastaviti neko od budućih đaka, s obzirom na to da Tehnička škola „9. maj“ u Bačkoj Palanci nudi 180 upisnih mesta za šest različitih smerova.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here