Миланини кораци као најлепши рођендански поклон

Милана Матковић из Гајдобре успела у свом циљу - сада може полако да ради на јачању мишића у ногама, са вежбама наставља и чека је дуг пут до самосталног корачања

1510
Извор: Фејсбук/Милана Матковић

Милана Матковић из Гајдобре, девојка која је ујединила грађане општине Бачка Паланка, али и Србије и региона, са јавношћу је поделила дивне вести. 


Милана је недавно прославила свој 20. рођендан, а недуго потом добила и најлепши поклон. На редовној контроли у Турској, где је Милана оперисана, доктор јој је саопштио да је операција успела 95 посто.

„Драги сви, пре свега желим да вам се захвалим на огромној љубави и подршци коју сте ми пружали када ми је било најтеже и сада када са вама делим лепе вести. Иза себе остављам јако тежак период из ког излазим срећна и са осмехом на лицу. Посебно желим да се захвалим мојој породици и свим блиским пријатељима који су били уз мене све ово време, и пре него што је моја прича изашла у јавност. Захвална сам им на томе што су били уз мене у оним тренуцима када сам се осећала као да не могу више и да ништа неће бити добро. Данас са вама делим најлепше вести које сам сазнала. Доктор је рекао да је операција успела 95% од укупних 100% због чега сам веома срећна. Сада тек видим да је ово све што сам до сада урадила, заиста ВРЕДЕЛО. Од данас, па надаље идем ка још већим циљевима за које верујем да ћу их сигурно остварити. Настављам вредно да радим и вежбам како би до моје следеће контроле која би требала да буде за пола године напредак био још бољи и већи“, написала је Милана на свом Фејсбук профилу.

Оно што је био Миланин циљ јесте да након вађења игала из ноге, болови у нози буду умањени и да она може самостално да стоји неколико минута и да се лакше креће уз ходалицу. Милана сада може полако да ради на јачању мишића у ногама, са вежбама наставља и чека је дуг пут до самосталног корачања.

Милана се захвалила свом лекару, као и другом медицинском особљу из турске болнице који јој помажу на путу да поново стане на своје ноге.

Милана Матковић из Гајдобре од рођења је везана за инвалидска колица. У њеном телу појавила се бактерија која је појела део кука и учинила је непокретном. Милана је оперисана чак 23 пута, од чега 19 безуспешно.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here