Na Šarenom vašaru sakupljeno 57.000 RSD za zabavište u Neštinu

Poslednje dve godine nije bilo predškolaca, a školska 2020/2021. nema ni đaka prvaka

398
Foto: Nedeljne novine

NEŠTIN: U Neštinu je u subotu (26.06.) organizovan Šareni vašar. Ova manifestacija je okupila meštane Neština i Vizića, kao i njihove goste.


Vredni domaćini su se potrudili da svojim gostoprimstvom naprave predivno okruženje za decu buduće predškolce, sadašnje i bivše učenike Osnovne škole „Vuk Karadžić“. U
okviru vašara bila je organizovana radionica za najmlađe.

Vašar je bio humanitarnog karaktera i zahvaljujući donacijama meštana Neština i Vizića
prikupljeno je preko 57.000 dinara za opremanje prostora u kojem će biti smeštena predškolska grupa posle gotovo dve godine pauze u radu. Povratak predškolaca je od
najvećeg interesa za sremska sela pošto u školskoj 2021/22. neće biti upisan ni jedan učenik u prvi razred.

U prethodnom periodu novčane donacije za kupovinu nameštaja, igračaka i didaktičkog materijala dali su Mesna zajednica Neštin, Fudbalski klub Neštin, Lovačko udrženje „Fazan“ iz Neština, Žitnica Agroklas – Radovan Popović i Mihajlo Uvaček, ZZ Srem i Đorđe Kerešević, kao i pojedinci Željka Dragićević, Todor Srdanović, Branislav Srdanović, Živko Dikić i Đorđe Dragosavljević. Na pruženoj pomoći škola im se ovom prilikom posebno zahvalila.

Veliku zahvalnost školaje iskazala i zahvalnost predsedniku Saveta Mesne zajednice Neštin, Siniši Vujasinoviću i sekretarki Mesne zajednice Evici Kovačević.

Foto: Nedeljne novine

Da Šareni vašar bude organizovan, veliki doprinos su dale Miona Popović Kovačević školski defektolog, učiteljice Tanja Marinković, Snežana Vojvodić i Olja Važić, vaspitačica Dragana Somborčev, kao i „tetkice“ Savka Cvijanović i Ruža Kuzmić, zajedno sa roditeljima učenika.

Zahvaljujući zajedničkom radu i angažovanosti meštana Neština budući predškolci će svoje prve dane dočekati u renoviranim i opremljenim prostorijama zabavišta.


Pročitaj više o đaku generacije iz Neština:

Đak generacije – Đorđe Kalajdžić iz Neština

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here