Најмудрије је да Бодор буде председник штаба – Рашчистио пут до Флориде као Супермен

Шта је Шушница изјавио за медије поводом начина како је саниран пут до Флориде? Зар није управо Шушница, 22. јула, као председник Општинског штаба за ванредне ситуације, апеловао на грађане да не дирају струјне каблове и да не уклањају оборена стабла сами.

БАЧКА ПАЛАНКА – На протестима који се одржавају испред зграде Општине Бачка Паланка, грађани су пpoзивали председника општине „Идемо на Флориду, тамо је сигурно“. С тим у вези, износимо и чињенице да је након обе страшне улује које су задесиле општину Бачка Паланка (19.07. и 21.07.) већ у сутрашњим данима (20.07. и 22.07.) рашчишћен пут кроз урушену шуму, ван насељеног места Бачка Паланка, а који води до познате чарде Флорида, која сад носи назив „Florida resort“. Овим туристичким комплексом управља доо „Маканагро БП“ које је од 21.04.2022. године у сувласиштву (50%) Емили Шушнице, супруге председника општине Бачка Паланка и председника Општинског штаба за ванредне ситуације Бранислава Шушнице.

Шта је Шушница изјавио за медије поводом начина како је саниран пут до Флориде?

„Ниједно јавно предузеће, нити радник јавног предузећа није био ангажован на томе, нити се појавио на поменутој локацији. Дошли су момци из Товаришева, власник им је платио дневнице“, поручује председник општине чија је супруга сувласница угоститељског објекта, а преноси 021.

Ангажовање радника из јавних предузећа негирају и у „Флорида Ресорт“-у, наводећи да је пут рашчишћаван приватним багером.

Саопштење „Флорида Ресорт“-а

„Нису били ангажовани радници из јавних предузећа, били су ангажовани пољопривредници из Товаришева и Обровца. Пут је рашчишћаван приватним багером који је у поседу породице Бодор, која је други сувласник ‘Флорида Ресорт’-а. Дневнице су исплаћене радницима, ми смо пожурили да рашчистимо, јер се бавимо послом који мора да ради. Хтели смо што пре да отворимо објекат, што је и логично, тако да смо платили људе, а били су ангажовани и наши запослени. Нас овде има десет, сви смо пријављени, под уговорима, порезе и доприносе редовно плаћамо, једно потпуно нормално пословање без икаквог уплитања државних или јавних служби“, закључују у „Флорида Ресорт“-у, а преноси 021.

Бодор као Супермен

  • Зар није управо Шушница 22. јула, као председник Општинског штаба за ванредне ситуације, апеловао на грађане да не дирају струјне каблове и да не уклањају оборена стабла сами јер управо тог 22. јула је и рашчишћен пут до Флориде после друге олује.
  • Да ли су „Флорида ресорт“ и породица Бодор имали одобрење „Војводина шума“ на чијим парцелама се налази пут да самоиницијативно склањају и одвозе трупце?
  • Да ли су дневнице уплаћене на рачуне пољопривредника уз уговоре о привременим и повременим пословима или у кешу? Многа питања се постављају сама.

Међутим, како изгледа по наводима Шушнице, тај господин Бодор је веома способан организатор. Он је за 24 часа, у два наврата, рашчистио комплетан пут до Флориде (преко 1км) са неколицином пољопривредника, а Општински штаб за ванредне ситуације за 12 дана није уклонио ни каблове, од којих је један дечак изгубио живот. Из свега наведеног, можда би било најмудрије за Бачкопаланчане да господина Бодора замолимо да он убудуће обавља функцију председника Општинског штаба за ванредне ситуације.

Шта су били приоритети у отклањању последица невремена?!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here