Прикупили две тоне старе хартије, али и одећу за Дечије село

ОШ "Десанка Максимовић" у хуманитарним акцијама

713
Фото: Фејсбук

БАЧКА ПАЛАНКА – Субота је била радна за школске установе, али у бачкопаланачкој Основној школи „Десанка Максимовић“ је било много више од тога. 


Ђаци су са наставним особљем доносили стару хартију у двориште школе, а укупно су прикупили две тоне, а новац од рециклаже усмериће у хуманитарне сврхе, а како сазнаје портал БАП ВЕСТИ, у зависности од суме, биће уплаћен за децу са здрвственим проблемима која живе у бачкопаланачкој општини.

Још једна у низу хуманих акција ђака и наставног особља, спроводила се у овој школи последње две недеље. Прикупљала се одећа, обућа, школски прибор и средства за личну хигијену. Све се лагеровало у просторијама школе и наредне недеље биће отпремљено у Дечије село „Др. Милорад Павловић“ у Сремској Каменици, а пре тога ће део гардеробе бити подељен ученицама лошијег имовинском статуса који похађају школу „Десанка Максимовић“.

Сви у ОШ „Десанка Максимовић“ показали су велики ниво емпатије, а ђаци су били веома срећни што могу некоме да помогну. Ово није први пут да се прикупљала помоћ  за децу којој је неопходна. Пред Божић су имали исту акцију где је прикупљена одећа донирана у свратиште у Новом Саду, а сада пред најрадоснији хришћански празник, Ускрс, желели су да улепшају празнике деци у Дечијем селу „Др. Милорад Павловић“ у Сремској Каменици.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here