Прославу 15 година матуре посветили Исидори Вучковић

Матуранти заједно са музичарима и другим донацијама прикупили 147.550,00 динара!

БАЧКА ПАЛАНКА – Генерација која је 2008. године завршила бачкопаланачку Гимназију „20. октобар“, у суботу, 1. јула се окупила и прославила 15 година матуре. 


И била би то једна обична прослава годишњице матуре, уз школске другове, професоре, вечеру, музику, пиће… На први поглед и било је то једно класично дружење којих у ово доба године има пуно.

Окупило се нешто више од 60 бивших гимназијалаца који су чврсто одлучили и све организовали тако да цело вече буде посвећено нашој бачкопаланчанки Исидори Вучковић. Одвојили су појединци своје драгоцено време и пронашли музичаре који ће се одрећи зараде и певати и свирати за Исидору. Сав приход од музике, фотографија и бакшиша уплаћен је на рачун Исидоре Вучковић. Свих пет одељења једногласно је прихватило тај предлог и скупљено је укупно 147.550,00 динара!

Ја као новинар, да бих написала извештај са неког догађаја, наравно, морам бити присутна на истом, јер само тако могу да дочарам праву атмосферу. У суботу сам била део прославе генерације гимназијалаца која је показала како заправо можемо све, само кад се ујединимо. И док су се наручивале песме, док се играло и наздрављало, верујем је да је већини нас кроз главу пролазила чињеница да смо то вече помогли једној девојци да добије шансу за квалитетнији живот. Зато је ово весеље било посебно, зато што је свака песма, сваки осмех и сваки удах био посвећен управо Исидори!

Велико хвала свима који су се одазвали, велико хвала музичарима Душану Ранисављевићу Ранкету, Срећку Радованову, Милошу Мишкову и Урошу Копањи који су се одрекли комплетне зараде за то вече и проследили Исидориној породици. Велико хвала разредним старешинама Радмили Кнежевић (IV-1), Снежани Жујић (IV-6) и Сабини Грујић (IV-4). Хвала разредној Зори Карановић (IV-2) и Мирјани Књегињић (IV-5) које, нажалост, нису могле да присуствују, али не брините разредне, били смо добри!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here