Матурантима одржане презентације „Ум на друм“ и „Не турирај, матурирај“

У четвртак (27.04.) у ССШ "Др Радивој Увалић"

БАЧКА ПАЛАНКА – У четвртак (27.04.) у ССШ „Др Радивој Увалић“ су одржане презентације за ученике четвртог разреда под слоганом „Ум на друм“ и „Не турирај, матурирај“ а у организацији Агенције за безбедност саобраћаја. 

Ученици ССШ „Др Радивој Увалић“ су на овим презентацијама имали прилику да се едукују о значају коришћења сигурносних појасева, утицају психоактивних супстанци и алкохола на возаче али и лично искуство предавача који је због кршења прописа у саобраћајној незгоди задобио тешке повреде и трајни инвалидитет.

Ум на друм

Млади чине 23% погинулих у саобраћају, а највећи број њих страдају као возачи (33%), затим као путници (30%), али су веома често угрожени и као мотоциклисти, подаци су Агенције за безбедност саобраћаја. Физичка и емоционална незрелост и неискуство младих учесника у саобраћају истичу се као главни узроци незгода. Слоганом кампање „Ум на друм“ се апелује на промишљено доношење одлука младих у саобраћају.

Не турирај, матурирај

На презентацији кампање „Не турирај, матурирај“ између осталог је и Милан Срдић, особа са инвалидитетом, указао на ризична понашања младих у саобраћају и последице које из тога могу настати. Овогодишњи апел кампање је да за одлазак и повратак са матурских прослава ученици не користе аутомобиле у својству возача.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here