Одлучено: Ђаци из Трстеника ће због насиља бити избачени из школе

Наставничко веће Техничке школе из Трстеника донело је одлуку да се ученици који су измакли столицу професорки енглеског и све то снимали, искључе из ове школе

Фото: Pixabay

У инциденту који се одиграо 9.11. у поподневној настави, учествовала су три ученика седмог одељења трећег разреда.


Инцидент је уживо преношен на Инстаграм сторију у једном, а Вибер порукама дељен снимак у другом случају. Након што је професорка пала на под, ђаци су се смејали.
Иначе, министар просвете Бранко Ружић изјавио је претходно да очекује да ће сва три ученика из Трстеника због насиља над наставницом до краја недеље бити кажњени искључењем из школе.

Ружић је рекао да су у међувремену родитељи једног од ученика доставили медицинску документацију од надлежне здравствене установе да је дете у тренутку извршења тог дела било неурачуњиво.

Истакао је да морамо имати нулту толеранцију за насиље према наставницима, али и за вршњачко насиље и то подразумева да ће, како каже, виновници немилог догађаја у Трстенику бити најстроже кажњени.

„Морамо сви заједно радити на ауторитету наставника који раде један племенити посао. Морамо повести рачуна, не само о њиховим платама, већ и о њиховом статусу у друштву“, поручио је министар.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here