Средња стручна школа из Бачке Паланке: Пример добре праксе у образовном систему

Средња стручна школа "Др Радивој Увалић" из Бачке Паланке поносно носи титулу примера добре праксе у образовном систему.

Средња стручна школа „Др Радивој Увалић“ из Бачке Паланке представила је свој рад на интерактивном састанку у Скупштини АП Војводине. Од свих учесника, Министарство просвете и надлежна Школска управа истакли су је као пример добре праксе у образовно-васпитном систему.


Средња стручна школа „Др Радивој Увалић“ из Бачке Паланке представила је своје достигнуће и иновативне приступе у образовању. На састанку, презентацијом својих активности, демонстрирала је ангажованост и посвећеност квалитетном образовању.

-Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине пружаће подршку школама као што је Средња стручна школа ‘Др Радивој Увалић’ из Бачке Паланке. Наша жеља је да видимо још више школа које могу да се похвале успешним радом и буду пример другима“, изјавила је заменица покрајинског секретара Слађана Бурсаћ.

Средња стручна школа „Др Радивој Увалић“ из Бачке Паланке има богату историју образовања и пружа разноврсне програме усмерене ка стручном образовању. Стручни наставници и ангажовано особље се посветили развоју и напредовању сваког ученика, припремајући их за успешну каријеру у својој области.

-7. јуна 2023. године у сали Скупштине АП Војводине, на позив Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице, нашу школу као пример добре праксе у образовно-васпитном систему представили су директор школе Томислав Ђуретић, проф. математике и школски координатор заEryamus+ пројекте Милева Јелић и представник ученичког парламента Анастасија Поповић. Наиме, пре само неколико дана, пред сам крај школске године, обрадовала нас је вест да је управо наша школа на раније расписаном конкурсу Покрајинског секретаријата за образовање изабрана испред Школске управе Нови Сад као пример добре праксе. Треба истаћи да је на поменутом конкурсу свака школска управа у Војводини бирала по једну школу.
Ово је за нашу школу веома значајно признање и велики подстицај за даљи рад.“ – Истакли су из ове школе.


У оквиру данашњег састанка, путем презентација, свој рад представиле су Школа за основно и средње образовање „Мара Мандић” из Панчева, Средња школа „Вук Караџић” из Сечња, ОШ „Соња Маринковић” из Суботице, Гимназија „Вељко Петровић” из Сомбора, Гимназија „Бранко Радичевић” из Старе Пазове и Средња стручна школа „Др Радивој Увалић” из Бачке Паланке.

Догађају је присуствовао и подсекретар нашег секретаријата Виктор Пал.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here