Свечано обележен Свети Сава у ССШ „Др Радивој Увалић“

Учествовали су чланови драмске секције и школског хора.

Ученици и запослени средње стручне школе „Др Радивој Увалић“ из Бачке Паланке прославили су у суботу, 27. јануара, Школску славу – Светог Саву.


Прослава је традиционално почела обредом резања славског колача и интонирањем Светосавске химне. Након пригодне беседе којом се присутнима обратио катихета Александар Петровић, изведен је поетско-сценски колаж посвећен светињама Косова и Метохије.
Од свог настанка ове светиње сведоче дух светосавља, али деле и живот и страдање српског народа. Поред тога што имају несумњиви значај за српски народ, његову духовну и културну историју, многе од њих су препознате као део светске културне баштине и налазе се под заштитом Унеска.

Након ове свечаности коју су припремили чланови драмске секције и школског хора, уследило је славско послужење око кога су се потрудили наши кувари, послатичари и конобари.

1 коментар

  1. Protivzakonita i sramna zloupotreba lika i dela Rastka Nemanjića smišljeno traje već tridesetak godina… Istorijski je vrlo diskutabilno njegovo prosvetiteljsko delo, ali je sramno zloupotrebljena njegova religijska episkopska uloga, kako bi se indoktrinacija školske omladine sprovodila snažno i kontinuirano. Kršenje Ustava Republike Srbije je proslavljanje crkvenih praznika u državnim institucijama. Ukoliko u prosveti postoji potreba obeležavanja dana tog tzv. prosvetitelja, ona bi se morala potpuno odvojiti od religije, ukoliko mislimo biti normalno društvo. Religiji i sveštenstvu nema mesta u školama!

    Одговори

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here