За средњошколце у Војводини почело друго полугодиште ове школске године

Већ у фебруару све ђаке чека нови кратак распуст за Дан државности Србије

Фото: Canva

За ученике средњих школа у Војводини почело је друго полугодиште школске 2022/2023. године, а основци у покрајини вратиће се у школске клупе 16. јануара, у следећи понедељак.


Распуст за ученике основних и средњих школа у Војводини почео је раније, 24. децембра, док је за ђаке из централе Србије почео 30. децембра.

Средњошколци у остатку Србије у школске клупе враћају се 16. јануара, док за основце друго полугође почиње у понедељак, 23. јануара.

Већ у фебруару све ђаке чека нови кратак распуст за Дан државности Србије, 15. фебруар, који ће трајати до понедељка, 20. фебруара.

Поред овог, у другом полугодишту, ученици ће имати и пролећни, односно ускршњи распуст, који почиње 7. априла, а ђаци се у клупе враћају у среду, 19. априла.

Друго полугодиште ђацима од првог до осмог разреда завршава се у уторак 6. јуна за осмаке, док ће за ниже разреде распуст почети 20. јуна 2023. године.

За ниже средњошколске разреде школска година трајаће до уторка 20. јуна 2023. године, док ће за ученике четвртог разреда гимназија распуст почети у уторак 23. маја.

За ђаке трогодишњег и четворогодишњег образовања стручних школа школска година се завршава, у уторак 30. маја 2023.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here