Почиње пријава за специјализована одељења средњих школа

Кандидати се електронски пријављују на порталу "Моја средња школа".

115
Фото: Getty images

Кандидати се електронски пријављују на порталу „Моја средња школа“ (mojasrednjaskola.gov.rs) Пријављивање ученика за полагање пријемних испита за упис у специјализована одељења гимназија, као и за уметничке средње школе почиње данас и трајаће до 22. априла до 16 часова.


Кандидати се електронски пријављују на порталу „Моја средња школа“ (mojasrednjaskola.gov.rs), односно преко налога на том порталу којем приступа родитељ или други законски заступник шифром за esDnevnik или за налог на Националном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs.

Деца која се не пријављују електронски, могу да се пријаве за полагање пријемног испита 19. или 22. априла од 9 до 16 часова у својој основој школи или у школи у којој полажу пријемни испит.

Полагање пријемних испита биће организовано у средњим школама од 10. до 19. маја, а ученици ће резултате моћи да провере на порталу „Моја средња школа“.

Прелиминарним планом уписа за школску 2024/2025. годину превиђено је нешто мање од 5.000 места у специјализованим одељењима гимназија за математику, физику, географију и историју, рачунарство и информатику, биологију и хемију, сценску и аудио-визуелну уметност, филолошке науке, спорт, билингвална одељења, као и за уметничке средње школе – ликовне, балетске и музичке.

За упис у специјализоване гимназије и одељења и уметничке школе потребно је да ученик положи и пријемни испит којим се проверавају склоности и способности ученика.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here