Podsticajna podrška državnih institucija pčelarstvu u Vojvodini (VIDEO)

190
Фото: Canva

U Privrednoj komori Vojvodine održan je skup na temu „Mere podrške za sufinansiranje investicija za pčelarstvo u Vojvodini“ na kojem je istaknut značaj državnih podsticaja toj oblasti agrara, koja poslednjih godina beleži tendenciju rasta i razvoja.


Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu opredelio je sredstva u iznosu do 25 miliona dinara za podršku pčelarskoj proizvodnji u Vojvodini.

Zavidne rezultate u toj grani poljoprivrede ostvaruju vojvođanski pčelari koju ukazuju na značaj podsticajne podrške državnih institucija, a imaju i predloge da se sredstva uvećaju za pčelarstvo.

„U 2016. godini imali smo 5 miliona dinara, sada imamo 25 miliona dinara. Zadovoljni smo, ali uvek može biti bolje i više, jer 3.000 pčelara ima u Vojvodini, prema tome ovai sredstva bi mogla biti i veća što se tiče nas pčelara“, kazao je Radomir Vlačo, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine.

Sekretar Udruženja poljoprivrede PKV, Mladen Petković, rekao je da održavanje ovakvog tematskog skupa ima višestruk značaj i da pčelari u Vojvodini treba da koriste sredstva koja opredeljuju državne institucije.

„Poljoprivredni proizvođači u Vojvodini imaju privilegiju da koriste dva izvora finansiranja. To je Pokrajinski i Republički nivo i oni su u toj prednosti u odnosu na kolege iz Centralne Srbije i izuzetno je važno da koriste sva sredstva koja im stoje na raspolaganju kako bi unapredili svoju poljoprivrednu proizvodnju“, rekao je Petković.

Ljiljana Petrović, pomoćnica Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu za ruralni razvoj pojasnila je uslove Konkursne linije namenjene unapređenju pčelarstva u Pokrajini.

Pogledaj: Danas odluka o onlajn nastavi za mlađe osnovce

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here