Četiri predloga za odmor u zemlji

809

Možda ove godine nećemo osetiti so u vazduhu negde na dalekom Mediteranu ili na egzotičnim destinacijama dalekih zemalja, možda će još mnogo vode proći Dunavom pre nego što opet budemo rasterećeno i opušteno putovali po Evropi.


Međutim, postoji drugo pitanje: Da li je ovo pravi trenutak da bolje upoznamo sopstvenu zemlju?

Prvi i jedini travel blog posvećen isključivo istraživanju Srbije, njenih turističkih potencijala, zaboravljenih destinacija i prirodno-istorijskih lokaliteta poznat je javnosti pod imenom TrippinSrbija.

Osnivači bloga imali su želju da bolje upoznaju svoju zemlju, ali i da to znanje podele sa drugima. Danas ih na društvenim mrežama prati više od 23.000 ljudi. Od januara 2016. godine, kada su se otisnuli u misiju #nemasizgovorobidjisrbiju, danas se iza ove petorke nalazi više od 20.000 pređenih kilometara, preko 300 posećenih lokaliteta, aplikacija za pametne telefone, nagrada za travel blogera godine, brojna gostovanja, intervjui, predavanja na fakultetima i konferencijama.

Oops...
Slider with alias lotus_centar not found.

 

Drugim rečima, TrippinSrbija je postao sinonim za najjači građanski autoritet domaćeg turizma. Zato danas ne postoje bolji sagovornici kada govorimo o temi putovanja po Srbiji.

Pitali smo ih da podele sa nama četiri predloga gde provesti odmor u Srbiji.

Dunav, naše more

Ova krilatica postala je lajtmotiv svakog našeg leta. Šta god da izaberete na potezu Dunavske magistrale, nećete pogrešiti. TrippinSrbija preporučuje da se zaputite do Kladova, uživate u sunčanju i kupanju na gradskoj plaži i vožnji brodićem po Dunavu. Vrlo bogata istorija ovog kraja ogleda se i u lokalitetu Lepenski vir, brojnim tvrđavama i legendama koje ih prate.

Stara planina, lepotica istoka

Stara planina, ta lepotica na samom istoku naše zemlje, sakrila je brojne posebno atraktivne i neobične predele. Uređene pešake staze pogodne su za sve ljubitelje pešačenja i planinarenja. Posebnu pažnju privlači lokalitet Rosomački lonci ili Slavinjsko grlo.

Drina, biser zapada

Ćerka Roberta de Nira dobila je ime po ovoj reci, koja se ugnezdila na samom zapadu naše zemlje.

Prelepa, skoro zelena i hladna, Drina pruža mnoštvo sadržaja za odmor, bilo da se odlučite da posetite Žićinu plažu i uživate u kupanju i relaksaciji pored reke ili se ipak odlučite da uzmete učešće u Drinskoj regati. U blizini se nalazi i čuvena banja Koviljača, koju nikako ne smete preskočiti.

 

Čar ravnice

Svi ste bar jednom pomislili da uplatite onaj izlet obilazaka dvoraca Bavarske, zar ne? A da li ste obišli neke od dvoraca i kaštela Vojvodine? Iznenadili biste se da u nekima od njih možete da organizujete i noćenje. Vratite se u periode habzburške aristokratije i koračajte njihovim sobama i imanjima. Taj poseban osećaj povratka u neko prošlo vreme, nema cenu.


Pogledaj: TOO Bačka Palanka: Letujte u Srbiji

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here