Бачка Паланка – благи пораст броја оболелих од ковида

Из Ковид амбуланте напомињу да је и даље присутна блага клиничка слика

БАЧКА ПАЛАНКА – Према подацима из Ковид амбуланте бачкопаланачког Дома здравља „Др Младен Стојановић“, током децембра обављена су 494 прва прегледа и том приликом регистрована су 132 пацијента позитивна на ковид, што представља благи пораст у односу на новембар месец.


Првих дана јануара тренд благог пораста броја оболелих се наставља али из Ковид амбуланте напомињу да се и даље ради о блажој клиничкој слици. Сви пацијенти који имају симптоме короне могу се јавити сваког радног дана у Ковид амбуланту од 07:00 до 15:00 часова и суботом од 08:00 до 14:00.

Од прошле недеље грађанима је на располагању и нова бивалентна вакцина против ковида која се даје као бустер доза, без обзира на врсту вакцине која је предходно примљена. Препорука је да ову вакцину приме грађани старији од 50 година, хронични болесници и особе са слабијим имунитетом. Вакцинација се обавља у амбуланти “Стари град” одакле позивају све заинтересоване грађане да се јаве на телефон 021/6040-207 како би добили све неопходне информације.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here